Ο ΟΦΗ θα αποτελέσει το Σάββατο (8/1, 15:00) το πρώτο εμπόδιο του Ναυτικού Ομίλου Χανίων ANEK LINES στο δρόμο για την άνοδο και την επιστροφή στην Α1 Εθνική κατηγορία. Η χανιώτικη ομάδα ολοκλήρωσε την προετοιμασία της κάτω από αντίξοες συνθήκες καθώς λόγω του προβλήματος με την έλλειψη πετρελαίου που παρουσιάζει το κολυμβητήριο, αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει τις «προπονήσεις» της την τελευταία εβδομάδα στην 25άρα πισίνα, γεγονός που δυσκόλεψε αφάνταστα το έργο των πολιστών. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του τεχνικού του ΝΟΧ ANEK LINES, Νίκου Βλαζάκη: «Τα παιδιά δουλεύουν με όρεξη αλλά αυτή τη στιγμή οι συνθήκες που προπονούμαστε δεν είναι κατάλληλες για μια ομάδα που στην πραγματικότητα είναι επιπέδου Α1. Η κατάσταση που βιώνουμε είναι απαράδεκτη! Προσωπικά είμαι πάρα πολύ απογοητευμένος. Δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση αλλά είναι ντροπή για μία ομάδα με τόσο μεγάλη ιστορία στο χώρο της υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα, να κάνει προπόνηση σε 25άρα πισίνα! Είναι σαν να μην κάνουμε καθόλου προπόνηση! Κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας, την κοινωνία και την πόλη! Πρέπει επιτέλους να δοθεί άμεση λύση γιατί είναι ντροπή για τα Χανιά αυτό που βιώνουμε!». Αναφορικά με τον αγώνα της πρεμιέρας στο Ηράκλειο, ο Νίκος Βλαζάκης τονίζει τα εξής: «ο ΟΦΗ είναι από τις καλές ομάδες στην Α2. Θέλει προσοχή γιατί είναι πάρα πολύ δυνατός στην έδρα του. Πιστεύω ότι θα γίνει καλό παιχνίδι. Τα παιδιά στο Ηράκλειο είναι φίλοι, εννοώ οι παίκτες και οι προπονητές. Εύχομαι για εμάς να πάνε όλα καλά γιατί πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε καλό ξεκίνημα».

Για την έναρξη του πρωταθλήματος, ο Μανούσος Βιζυράκης, που για μία ακόμα χρονιά θα είναι ο αρχηγός του ΝΟΧ ANEK LINES, δηλώνει τα εξής: «Δεν θα έλεγα ότι είναι έκπληξη που δεν σταμάτησα. Ήθελα πολύ να συνεχίσω να παίζω. Θέλουμε πολύ να επιστρέψουμε στην Α1 κατηγορία. Πιστεύω ότι ο στόχος μας μπορεί να είναι εφικτός, αν όχι πρώτοι, τουλάχιστον σαν δεύτεροι. Σημασία έχει ν’ ανέβουμε, αν και πιστεύω ότι μπορούμε ν’ ανέβουμε και αήττητοι θα έλεγα! Για μας είναι μια καινούργια κατηγορία. Έχει τη μορφή της τελικής φάσης πρωταθλήματος εφήβων ή νέων! Έχουμε να ξαναζήσουμε τέτοια εμπειρία 19 χρόνια. Κάποια παιδιά έχουν παίξει στην Α2 και ξέρουν κάποια πράγματα. Όπως και να έχει, πιστεύω ότι έχουμε αρκετή διαφορά από τις άλλες ομάδες, κάτι που ίσως μπορεί να σιγουρέψει την άνοδό μας».

Ο Αντώνης Χαριτάκης: «Είναι δύσκολα για εμάς διότι δεν υπάρχει πετρέλαιο για την 50άρα πισίνα κι έτσι δεν μπορούμε να προπονηθούμε κανονικά. Αναγκαζόμαστε να κολυμπάμε στη μικρότερη πισίνα. Οι συνθήκες είναι δύσκολες όσον αφορά την προετοιμασία μας. Για το πρωτάθλημα, στη θεωρία είμαστε το πρώτο φαβορί αλλά αυτό πρέπει να το αποδείξουμε και στην πράξη. Κάποια παιδιά έχουν παίξει στην Α2 και ξέρουν την κατηγορία, κάποια άλλα όπως εγώ δεν έχουν ξαναζήσει αυτή την εμπειρία, άρα θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε κάτι καινούργιο και διαφορετικό από αυτό που ξέραμε».
Και ο έφορος του τμήματος υδατοσφαίρισης της διοίκησης του Ν.Ο. Χανίων, Σπύρος Καλλιβρετάκης: «Παρόλο τις αντίξοες συνθήκες που υπάρχουν, ο στόχος είναι η άνοδος στην Α1. Με τις μεταγραφές που έχουν γίνει, με το υλικό που υπάρχει και με τα νεαρά παιδιά που συμμετέχουν στην πρώτη ομάδα, πιστεύω ότι ο στόχος είναι εφικτός. Σίγουρα το πρόβλημα με το πετρέλαιο στην πισίνα είναι το μείζον γενικώς για τον Όμιλο. Καταβάλλουμε όμως προσπάθειες προκειμένου να λυθεί το συντομότερο δυνατό και πιστεύουμε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα δοθεί λύση. Και ελπίζουμε ότι η λύση που θα δοθεί να είναι οριστική και όχι εφήμερη».

Αναλυτικά, η αποστολή της χανιώτικης ομάδας για τον αγώνα με τον ΟΦΗ είναι η εξής: Λαγωνικάκης, Λεβεντάκης, Αυγουστιανάκης, Λάππας, Πρωτοπαπαδάκης, Φράγκος, Χαριτάκης, Βιζυράκης, Κωνσταντουδάκης, Σολανάκης, Μουστεράκης, Φωκάς, Μπαριωτάκης, Μαραγκουδάκης και Μαρκάκης.
Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:
ΣΑΒΒΑΤΟ (8/1/)
15.00 ΟΦΗ-Ν.Ο. ΧΑΝΙΩΝ ANEK LINES
17.00 Ν.Ο. ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΚΥΡΙΑΚΗ (9/1/)
15.30 ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ-ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΛΙΣΙΩΝ