Ντυμένος Αϊ-Βασίλης με ένα κοριτσάκι στα πόδια του, αυτός ο άνδρας κατηγορείται για βιασμό παιδιών σε ένα χώρο που βρίσκεται υπό την εποπτεία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Η εικόνα αυτή εξακολουθεί να στοιχειώνει το θύμα του, που κέρδισε μια σκληρή δικαστική μάχη χτες.

Στην απόφαση-ορόσημο που ελήφθη η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία θα αναγκαστεί να πληρώσει εκατομμύρια στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, αφού το δικαστήριο αποφάσισε ότι θα ευθύνεται για τα εγκλήματα των ιερέων.

«Μισώ πολλά πράγματα εδώ και πολλά χρόνια. Δεν αντέχω τα Χριστούγεννα, γιατί με βίαζε ντυμένος ως Αϊ-Βασίλης. Για πολλά χρόνια υπέφερα από εφιάλτες που ξυπνούσαν τις άσχημε στιγμές που έζησα ενώ έφτασα στο σημείο να θέλω να αυτοκτονήσω» είπε στην αίθουσα του δικαστηρίου το θύμα του, τώρα μητέρα τριών παιδιών.

Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι υπέστη κακοποίηση επί δύο χρόνια σε ένα σπίτι της εκκλησίας στο Hampshire, όπου είχε πάει μαζί με τα άλλα δύο αδέρφια της.

Σύμφωνα με την ίδια ο βιαστής της την τιμωρούσε με αυτόν τον τρόπο για «κακή συμπεριφορά». «Οι καλόγριες το ήξεραν. Τον άφηναν να παίρνει όποιο παιδί ήθελε και το βίαζε. Πάντα έφταιγα εγώ. Μου ζητούσε ακόμη να βάλω λεφτά στο παγκάρι για τους φτωχούς, γιατί “έτσι του είχε πει ο Θεός”, όπως μου έλεγε».

Η JGE δε μίλησε ποτέ γι’ αυτό μέχρι που την πλησίασε η αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών παιδικής κακοποίησης στο σπίτι.

«Δεν το είχα πει σε κανέναν, ούτε σε ένα από τα αδέρφια μου, που αργότερα ανακάλυψα ότι είχε επίσης κακοποιηθεί σεξουαλικά» πρόσθεσε.

Ο δικαστής απεφάνθη ότι για τη συμπεριφορά του πατέρα Baldwin, ο οποίος πέθανε το 2006, έχει ευθύνες η Εκκλησία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook