Οι χώρες του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) ανησυχούν για τον κίνδυνο επιδείνωσης της κρίσης στην ευρωζώνη και θεωρούν ότι πρέπει να δραστηριοποιηθούν για να υποστηρίξουν την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, δήλωσε υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος.

Οι υφυπουργοί Οικονομικών των 21 χωρών μελών του Φόρουμ Ασίας-Ειρηνικού που συνέρχονται στη Χονολούλου στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου τους εκφράζουν \”την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση στην Ευρώπη \” και για τον ενδεχόμενο κίνδυνο ύφεσης στη Γηραιά Ήπειρο, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών που δεν κατονομάζεται.

Οι χώρες του Φόρουμ ανησυχούν \”για το ενδεχόμενο επιδείνωσης της κατάστασης στην Ευρώπη\”, δήλωσε ο αμερικανός αξιωματούχος και αναγνωρίζουν ότι \”τα γεγονότα στην Ευρώπη ενισχύουν τη σημασία της δραστηριοποίησης των χωρών του Φόρουμ για την υποστήριξη της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης\”.

Οι ασιατικές αγορές βρίσκονται σήμερα σε πτώση εξαιτίας των ανησυχιών για μετάδοση της κρίσης χρέους στην Ιταλία, στην τρίτη σε μέγεθος οικονομίας της ευρωζώνης, ένα σενάριο που θα έπληττε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Ιταλία επιτάχυνε το χρονοδιάγραμμα για την υιοθέτηση νέων οικονομικών μέτρων που ζητεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, η παραίτηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναμένεται μέχρι το Σάββατο ή την Κυριακή, ωστόσο οι αγορές παρέμειναν ανήσυχες.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook