Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την αποστολή του σχετικού αρχείου πληρωμής στην ΑΤΕbank, Tράπεζα με την οποία συνεργάζεται ο Οργανισμός Πληρωμών, θα αρχίσει από το Σαββατοκύριακο 11 & 12 Νοεμβρίου 2011 η διαδικασία πίστωσης των λογαριασμών των δικαιούχων, αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Αγροτικής Τράπεζας.

«Για διευκόλυνσή τους, οι δικαιούχοι θα μπορούν από τις 11.11.2011,.σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Κώστας Σκανδαλίδης, να ενημερώνονται για το ποσό πληρωμής της προκαταβολής τους στην σχετική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr)», καταλήγει η ανακοίνωση.

Έκτός της ενημέρωσης απο την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ, όσοι δικαιούχοι έχουν κάρτες ΑΤΜ θα μπορούν εντός του Σαββατοκύριακου να ελέγξουν τους λογαριασμούς τους, ενώ αναλήψεις, είτε απο ATM είτε απο τα γκισέ της ΑΤΕ θα μπορούν να γίνει απο την Δευτέρα 13/11.

Υπενθυμίζεται πως το συνολικό ποσό της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης ανέρχεται σε 1,1 δις ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, η εξόφληση θα γίνει εντός του Δεκεμβρίου.

Ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ


Με αφορμή την επικείμενη πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης 2011 σε 700.000 περίπου δικαιούχους με συνολικό ποσό πληρωμής 970 εκ. ευρώ ο ΟΠΕΚΕΠΕ πληροφορεί ότι:

• τα ποσά πληρωμής που θα καταβληθούν στον κάθε δικαιούχο θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) από την Παρασκευή 11.11.2011 και ώρα 18.00.

• Η πρόσβαση στην σχετική εφαρμογή γίνεται απλά με τον προσδιορισμό του ΑΦΜ του δικαιούχου.

Η πληρωμή αφορά τους δικαιούχους που υπέβαλλαν εμπρόθεσμα αίτηση και δεν προέκυψαν προβλήματα επιλεξιμότητας από τους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Για τις περιπτώσεις που λόγω προβλημάτων ή σφαλμάτων κατά την υποβολή της αίτησης δεν κατέστη δυνατή η πληρωμή της προκαταβολής ενιαίας ενίσχυσης 2011, οι δικαιούχοι θα ενημερώνονται για τα σημαντικότερα ευρήματα του ελέγχου από την ίδια εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η πληρωμή αυτών των δικαιούχων θα γίνει μετά την διόρθωση των σφαλμάτων με την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης του 2011 που θα ακολουθήσει μετά τα μέσα Δεκεμβρίου 2011.