Άλλον ένα πανέξυπνο τρόπο για να «θησαυρίσει» βρήκε πιθανότατα ο πασίγνωστος διαδικτυακός τόπος δημοπρασιών eBay!

Σερφάροντας κανείς στην ιστοσελίδα μπορεί να εντοπίσει μια ποικιλία από σπάνια είδη λουλουδιών, τα οποία μοσχοπουλάει έναντι εκατοντάδων ευρώ.

Συγκεκριμένα, η διαδικτυακή εφημερίδα “The Telegraph” αναφέρει σχετικά  ότι ένας συγκεκριμένος βολβός ενός σπάνιου λουλουδιού ονόματι Galanthus plicatus “E. A. Bowles” , στα ελληνικά γαλανθός, «χτύπησε» σε δημοπρασία την εξωφρενική τιμή των 270 ευρώ!

Το «ακριβοθώρητο» αυτό είδος αποτελείται από έξι ολόλευκα πέταλα ίδιου μεγέθους, στα οποία οφείλει και τη σπανιότητά του, τρία εξωτερικά  και τρία μικρότερα, εσωτερικά  με πράσινες πινελιές.

Σύμφωνα με το άρθρο για το φαινόμενο «ευθύνονται» συμμορίες, τα μέλη των οποίων έχουν επιστρατεύσει μέχρι και εκσκαφείς για να βγάλουν όσους περισσότερους γαλανθούς μπορούν και να τους πουλήσουν.

Εδώ και αιώνες  η Ολλανδία αποτελεί ένα από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα «υστερίας», όσον αφορά στο εμπόριο λουλουδιών και στην απόκτηση τέτοιων σπάνιων βολβών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην \”Χώρα της Τουλίπας\” μπορεί κανείς να αγοράσει σε υπαίθρια αγορά 30 βολβούς τουλίπας πληρώνοντας μόνο 6 με 7 ευρώ!

Το φαινόμενο έχει αρχίσει να απασχολεί φυσικά και τις αρχές, με το Εθνικό Ίδρυμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς να τοποθετεί «ταυτότητες» στα άνθη των δασών που βρίσκονται υπό την επίβλεψή του.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook