Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ του κόμματος της ΝΔ και της κρατικής τηλεόρασης, σύμφωνα με δημοσίευμα στο nooz.gr, σχετικά με τον τρόπο μετάδοσης πληροφοριών για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, με την αξιωματική αντιπολίτευση να μιλά για «κομματικές σκοπιμότητες».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ: «Ουδεμία παρέμβαση ή υπόδειξη ή μεσολάβηση έγινε ή θα μπορούσε να γίνει ποτέ σε επαγγελματίες δημοσιογράφους, πολιτικούς συντάκτες, διαπιστευμένους στα κόμματα, στη Βουλή και στην Προεδρεία της Δημοκρατίας, οι οποίοι με αίσθηση καθήκοντος εργάζονται σκληρά για την ενημέρωση όλων μας».

«Το ασαφές του πολιτικού σκηνικού των τελευταίων ημερών, παράγει αδυναμίες στην πληροφόρηση, αδυναμία στη διασταύρωση των ειδήσεων και θύματα αυτού του σκηνικού έχουν πέσει πολλά μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφοι», προσθέτει η ΕΡΤ, για προηγούμενες αιχμές εκ μέρους της ΝΔ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντά: «Χωρίς καμιά ντροπή, οι συγγραφείς της ανακοίνωσης της δημόσιας τηλεόρασης παραδέχονται αδυναμία στη διασταύρωση των ειδήσεων και δηλώνουν θύματα των πληροφοριών που μεταδίδουν. Η ΕΡΤ αποδέχεται, δυστυχώς, αυτό που επισημαίνει εδώ και καιρό η Νέα Δημοκρατία. Ότι η δημόσια τηλεόραση οφείλει να μεταδίδει ακριβείς πληροφορίες, χωρίς κομματικές σκοπιμότητες».

«Και σε καμία περίπτωση δεν δικαιούται να μεταδίδει κρίσεις των παρουσιαστών της, που εμπεριέχουν ειρωνείες για πολιτικά κόμματα και σπέκουλα που προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από την κυβέρνηση. Σχόλια του τύπου «οι δηλώσεις του αρχηγού προκαλούν εσωκομματικά προβλήματα», «ο κ. Σαμαράς συμφώνησε το στέλεχός του να αναλάβει υπουργείο», «συγκινήθηκαν όλοι οι Έλληνες με το διάγγελμα Παπανδρέου», «ο κ. Σαμαράς δέχτηκε τον ένα και απέρριψε το άλλον για πρωθυπουργό», «οι εκλογές οδηγούν στη δραχμή» κλπ., είναι ορισμένα από τα απίθανα που ακούστηκαν τις τελευταίες ώρες.

«Σε καμία περίπτωση, δεν θα ανεχθούμε από ένα σύστημα που βρίσκεται σε φάση κατάρρευσης, το κομματικό παιχνίδι που στήνει στην πλάτη του ελληνικού λαού, ο οποίος είναι άλλωστε και ο αποκλειστικός χρηματοδότης της δημόσιας τηλεόρασης. Τελεία και παύλα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook