Στο κράτος επιρρίπτει, ουσιαστικά τις ευθύνες για την καθυστέρηση στην καταβολή των προκαταβολών στις αγροτικές επιδοτήσεις ύψους 1,1 εκατομ ευρώ, ο πρόεδρος της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος κ. Θεόδωρος Πανταλάκης.

ΜΙλώντας στην εφημερίδα \”Νέα Κρήτη\” ο κ.Πανταλάκης ήταν ξεκάθαρος : «Εγώ ποτέ δεν έχω πάρει λεφτά από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εγώ δανείζω το ελληνικό Δημόσιο. Δε μου δίνει λεφτά το ελληνικό Δημόσιο», είπε εκ μέρους της τράπεζας ο διοικητής της ΑΤΕ,αφήνοντας να διαφανεί και η προσωπική του δυσαρέσκεια όχι μόνο για τον Σπύρο Δανέλλη, αλλά και για τον Κώστα Σκανδαλίδη, κάτι που προκύπτει μέσα από τις δηλώσεις του.

«Τα λεφτά, λοιπόν, που δανείζει η ΑΤΕ στο ελληνικό Δημόσιο δίνει η τράπεζα εντολή να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Από εκεί και πέρα εμείς δεν έχουμε καμία άλλη ανάμειξη», τόνισε ο κ. Πανταλάκης.

Ωστόσο, παρακάτω, στην ερώτηση της εφημερίδας αν «τα χρήματα αυτά είχαν μπει στο ταμείο του FEOGA όλο αυτό το διάστημα χωρίς να έχουν καταβληθεί στους λογαριασμούς των αγροτών», ο κ. Πανταλάκης  είπε: «Δεν το ξέρω εγώ αυτό. Δεν ξέρω τι κάνει το Δημόσιο, με ποιο τρόπο το κάνει κ.λπ. Αυτά τα ξέρουνε οι κύριοι πολιτικοί και οι κύριοι άρχοντες του τόπου. Εγώ είμαι τράπεζα».

Οργισμένος απο τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή κ.Δανέλλη σύμφωνα με τις οποίες η ΑΤΕ είχε βάλει στα ταμεία της τα χρήματα αλλά δεν τα έβαλε στους λογαριασμούς των αγροτών λόγω των οικονομικών δυσκολιών, ο κ.Πανταλάκής είπε:

«Ο τρόπος που περιγράφεται ότι έρχονται τα χρήματα είναι κακοήθης και με θίγει και προσωπικά, και δεν ξέρω και τι θα κάνω περαιτέρω. Μπορεί να ασκήσω και ένδικα μέσα. Για να μάθουν να μη θίγουν και ανθρώπους που δεν έχουν καμία αρμοδιότητα επί θεμάτων που τους αρέσει να κάνουν πολιτική. Και όσο για τον κ. Δανέλλη, δε θα αφήσω να περάσει έτσι. Τη ζημιά που έκαναν στην Αγροτική Τράπεζα θα την πληρώσουν. Η ζημιά που κάνουν στην ΑΤΕ δεν μπορεί να διορθωθεί με ένα απλό συγνώμη και ένα απλό λάθος που είπαν ότι έκαναν»…

Και όταν απέδωσε σε «σκοπιμότητα» όλη αυτή την αναστάτωση, σε ερώτηση της \”Ν.Κ.\” για το εννοεί «σκοπιμότητα και από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης» η απάντηση του κ. Πανταλάκη ήταν η εξής: «Εγώ δεν ξέρω τι κάνει το υπουργείο. Εγώ ξέρω ότι ο κ. Δανέλλης βγαίνει και λέει βλακείες. Άρα, αυτά είναι σκοπιμότητες. Διότι ως ευρωβουλευτής ξέρει πολύ καλά ότι εγώ δεν είμαι ποτέ συνομιλητής κανενός κοινοτικού προϋπολογισμού. Ούτε παίρνει η ΑΤΕ λεφτά από κοινοτικούς προϋπολογισμούς. Εγώ διευκολύνω το κράτος. Και για να διευκολύνω το κράτος, πρέπει να βρω τα λεφτά. Κι εγώ κάνω αγώνα για να βρω τα λεφτά να το διευκολύνω εκεί που έχει δυσχέρεια το κράτος. Και θα ακούω τα σχολιανά του καθενός από πάνω;».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook