Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, σπείρα που πλαστογραφούσε έγγραφα δημοσίων, δημοτικών και αλλοδαπών Αρχών, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούνταν για να δικαιολογηθεί η παραμονή αλλοδαπών στη χώρα, ένα κύκλωμα το οποίο δρούσε τα τελευταία 5 χρόνια αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη.

Συνελήφθησαν, χθες, Τετάρτη, ένας 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν και ένας 39χρονος ημεδαπός, δημοτικός υπάλληλος που εργαζόταν στο Τμήμα Αλλοδαπών Δήμου της Δυτικής Αττικής, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας εγγράφων και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Επιπλέον για το δημοτικό υπάλληλο η δικογραφία περιλαμβάνει συμπληρωματικά τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της ψευδής βεβαίωσης.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, το κύκλωμα δρούσε στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής κατά την τελευταία πενταετία και είχε καταρτίσει πλήθος πλαστών εγγράφων, τα οποία στη συνέχεια διέθετε έναντι αμοιβής σε αλλοδαπούς για να κατατεθούν, ως δικαιολογητικά, για τη νομιμοποίησή τους.

Τα κέρδη που αποκόμισαν είναι ιδιαίτερα μεγάλα, που είτε αποστέλλονταν στο Πακιστάν, είτε νομιμοποιούνταν παράνομα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) μέσω καταστήματος που λειτουργούσε ο 40χρονος αλλοδαπός στο κέντρο της Αθήνας.

Ενδεικτικά, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, για κάθε έγγραφο η σπείρα εισέπραττε, κατά περίπτωση, από 250 έως 2000 ευρώ, ενώ για τη διεκπεραίωση του κάθε φακέλου με πλαστά έγγραφα η σπείρα εισέπραττε 300 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, σ'υμφωνα με δημοσίευμα στο protothema.gr, οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.