Τον 4ο Διαγωνισμό Κρητικής Παραδοσιακής Κουζίνας, συνδιοργανώνουν στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2011 στο Παλιό Τελωνείο, ο Δήμος Χανίων, ο ΔΟΚΟΙΠΠ, η ΚΕΠΕΔΗΧ- ΚΑΜ και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης.

Για την διοργάνωση παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου σήμερα Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011 στο Δημαρχείο Χανίων, ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος σε πολιτιστικά θέματα, Δημήτρης Λειψάκης, η πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ Χρύσα Χαριτάκη – Μακράκη, και ο β’ αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, Γιώργος Μακρής.

«Στόχος της διοργάνωσης από πλευράς Δήμου Χανίων είναι η διαφύλαξη, ανάδειξη  και προώθηση   της Κρητικής διατροφής, την οποία παρά τις ευεργετικές της ιδιότητες στην υγεία μας, την έχουμε ξεχάσει» επεσήμανε ο κ. Λειψάκης, προσθέτοντας ότι «ο Δήμος συμπαραστέκεται σε κάθε προσπάθεια που προβάλλει τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας».

Στη συμμετοχή των ΚΑΠΗ του Δήμου Χανίων στον εν λόγω διαγωνισμό, αναφέρθηκε η κα Χαριτάκη – Μακράκη, τονίζοντας ότι «σκοπός μας είναι η ενεργοποίηση των μελών σε μία εκδήλωση η οποία προβάλλει τις γαστρονομικές παραδόσεις του τόπου μας».

«Τα προϊόντας της Κρητικής γης, δίνουν μοναδικά φαγητά σε γεύση και άρωμα» τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ.

Το πρόγραμμα του διαγωνισμού παρουσίασε εν συνεχεία ο κ. Μακρής, σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο του διήμερου, θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων, καλλιτεχνικές δημιουργίες επαγγελματιών, παραδοσιακών εστιατορίων, ζαχαροπλαστείων, ξενοδοχείων και μαθητών δημοσίων και ιδιωτικών σχολών.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις, που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ομιλίες για την Κρητική διατροφή, παρουσιάσεις παραδοσιακών πιάτων και γλυκών, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook