Το Επιμελητήριο Ηρακλείου – μέλος του Enterprise Europe Network επιβράβευσε για δεύτερη φορά την επιχειρηματική δραστηριότητα στο Νομό Ηρακλείου, σε μια προσπάθεια ανάδειξης και προβολής καλών επιχειρηματικών πρακτικών, που μπορούν και πρέπει ν’ αποτελέσουν παράδειγμα για την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας.

Η εκδήλωση παραλαβής των Βραβείων και Επαίνων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011 στην κατάμεστη αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων πολλών επιχειρήσεων.
Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Αντιπεριφεριάρχης Κρήτης κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης και τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού κ. Γιάννης Μπράς.

Ο διαγωνισμός αφορά αποκλειστικά επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και στόχος του είναι η ενδυνάμωση της τοπικής επιχειρηματικής κουλτούρας, με την απόδοση της δέουσας σπουδαιότητας στο «επιχειρείν» και την ανάπτυξη άμιλλας μεταξύ των επιχειρήσεων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για την ανάδειξη, την προώθηση και την ευρύτερη εφαρμογή επιτυχημένων πρωτοβουλιών.

ΒΡΑΒΕΙΑ – ΕΠΑΙΝΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ

• Βραβείο Εξωστρέφειας – Καλής πρακτικής εξωστρέφειας επιχείρησης

\"\"

Απονεμήθηκε από τον κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη, Αντιπεριφεριάρχη Κρήτης στην εταιρεία:
ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΠΕ – CYTECH Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης 71110 Τ: 2810 314127, F: 2810 391941, Ε: [email protected], www.cytech.gr
Το Βραβείο παρέλαβε η κ. Μαρία Κατριαδάκη.

• Βραβείο Πράσινης Επιχείρησης – Ανάληψης πρωτοβουλιών και επίδειξης ευαισθησίας σε θέματα περιβάλλοντος και εφαρμογής κοινωνικής εταιρικής ευθύνης

\"\"

Απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Νικήτα Δολαψάκη, στην εταιρεία:
ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. Ευαγγέλου Χατζάκη 5, 71409 Ηράκλειο Κρήτης Τ: 2810 824140, F: 2810 785516, Ε: [email protected] www.xalkiadakis.gr
Το Βραβείο παρέλαβε η κ. Χριστίνα Χαλκιαδάκη.

• Βραβείο Branding – Ανάδειξης επωνυμίας μέσω ποιότητας προϊόντος, υπηρεσίας ή διαδικασίας

\"\"

Απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας κ. Γιάννη Λεμπιδάκη, στην εταιρεία:
ΕΜΜ. ΚΟΥΒΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε. Βιομηχανία Ηλεκτρολογικού Υλικού ΒΙΟ.ΠΑ. Τυλίσσου 71500, Ηράκλειο Κρήτης Τ: 2810 831500, F:2810 831502, Ε: [email protected] www.kouvidis.gr
το Βραβείο παρέλαβε ο κ. Εμμανουήλ Κουβίδης.

• Έπαινος για την προσπάθεια, στην κατηγορία «Καινοτομίας – Ενσωμάτωσης καινοτομιών στην παραγωγική διαδικασία».

\"\"

Απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου / Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, κ. Γιώργο Αμπαρτζάκη στην εταιρεία:
ΕΛΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ – ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ Βρεφονηπιακός Σταθμός – Νηπιαγωγείο ΤΑ ΖΟΥΖΟΥΝΑΚΙΑ Αριστοφάνη 5, Ανισσαράς Χερσονήσου Τ: 28970 24746, F: 28970 25425, Ε: [email protected] www.zouzounakia.com
Τον Έπαινο παρέλαβε η κ. Ελένη Κυριακάκη.

• Έπαινος για τη συμμετοχή στην κατηγορία «Πράσινη Επιχείρηση – Ανάληψη πρωτοβουλιών και επίδειξη ευαισθησίας σε θέματα περιβάλλοντος και εφαρμογή κοινωνικής εταιρικής ευθύνης»

\"\"

• Απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης κ. Βαγγέλη Καπετανάκη, στην εταιρεία:
PLUSPACK Α.Ε. ΒΙΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Οδός Θ’  Τ: 2810 381666, F: 2810 381667, Ε: [email protected] www.karatzis.gr
Τον Έπαινο παρέλαβε ο κ. Αντώνης Καράτζης.

• Έπαινος για τη συμμετοχή στην κατηγορία «Πράσινη Επιχείρησης – Ανάληψη πρωτοβουλιών και επίδειξη ευαισθησίας σε θέματα περιβάλλοντος και εφαρμογή κοινωνικής εταιρικής ευθύνης»

\"\"

• Απονεμήθηκε τη Διευθύντρια Δ/νσης Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου κ. Μαρία Αντωνακάκη, στην εταιρεία:
MYCLIMA CORP. ΓΕΜΙΤΖΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Οδός Ειρήνης, Μάλια Ηρακλείου Τ:28970 29858 F:28970 29858, Ε: [email protected] www.myclima.gr
Τον Έπαινο παρέλαβε ο κ. Γιώργος Γεμιτζάκης.

• Έπαινος για τη συμμετοχή στην κατηγορία «Πράσινη Επιχείρησης – Ανάληψη πρωτοβουλιών και επίδειξη ευαισθησίας σε θέματα περιβάλλοντος και εφαρμογή κοινωνικής εταιρικής ευθύνης»

\"\"

Απονεμήθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΗ, κ. Γιάννη Μπρά, στην εταιρεία:
Γ.Σ. ΚΑΝΑΚΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ (COCO-MAT) Λ. Κνωσσού 191, Ηράκλειο Κρήτης Τ:2810 316510, F: 2810 316510, Ε: [email protected] www.coco-mat.com
Τον Έπαινο παρέλαβε ο κ. Γιώργος Κανάκης.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Νικήτας Δολαψάκης τόνισε ότι «Ο επιμελητηριακός θεσμός είχε πάντα βασικό στόχο την ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας, και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Στις βασικές επιδιώξεις του Επιμελητηρίου Ηρακλείου ήταν και είναι πάντα η ανάδειξη καλών επιχειρηματικών πρακτικών και η επιβράβευση της επιχειρηματικής Αριστείας για το Νομό Ηρακλείου ώστε να βοηθήσουμε στη διαμόρφωση επιχειρηματικής κουλτούρας διαφοροποίησης και αριστείας».

Ο Κ. Δολαψάκης υπογράμμισε επίσης «προσπαθούμε σταθερά να αναδεικνύουμε τα επιτυχημένα παραδείγματα γιατί υπάρχουν και είναι πραγματικά πολλά στον τόπο μας. Σε καιρούς αστάθειας και ιδιαίτερα στην παρούσα αρνητική οικονομική περίοδο, είναι πολύ σημαντικό να αναδεικνύονται οι επιτυχημένες δράσεις που οδηγούν τις επιχειρήσεις στην αριστεία.

Με τα βραβεία αυτά σήμερα θέλουμε να δείξουμε το δρόμο και σε άλλες επιχειρήσεις ώστε, με όραμα θέληση, μέτρο και έντονη επιχειρηματική δράση να ακολουθήσουν τους δρόμους που δείχνουν οι επιχειρήσεις τις οποίες βραβεύσαμε».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook