Έπειτα από πέντε μήνες, εντάσεων αλλά και πολλών διαπληκτισμών το τρίτο ελληνικό X-factor έριξε την αυλαία του. Νικητής αναδείχθηκε ο Χάρης και μαζί ο μάνατζερ του, Γιώργος Λεβέντης. Έτσι μετά την Κατερίνα Γκαγκάκη που είχε κερδίσει την πρώτη χρονιά με τον Λούκας και τον Νίκο Μουρατίδη που πέρσι στέφθηκε νικητής με τον Στάυρο, νίκησε και ο Γιώργος Λεβέντης.

 Ο Σάκης Ρουβάς εμφανίστηκε με ένα κόκκινο κουστούμι ενώ πρώτος τραγούδησε ο Αλέξανδρος ένα τραγούδι του Γιώργου Θεοφάνους, την “κόκκινη γραμμή” της Νατάσσας Θεοδωρίδου. Το δεύτερο κομμάτι που τραγούδησε ήταν το “Ποτε ξανά-con te partiro”. Ο Χάρης ακολούθησε αμέσως μετά και τραγούδησε το “You are so beautiful”, ενώ σαν δεύτερο τραγούδι είπε το “Εκείνη” του Φοίβου Δεληβοριά. Οι δύο διαγωνιζόμενοι τραγούδησαν και δύο τραγούδια ντουέτο, με το πρώτο να είναι το "Σήμερα-Tonight" από τους Reamon-Χατζηγιάννη. Η επιλογή του πρώτου ντουέτου έγινε από τον Γιώργο Λεβέντη ενώ ο Νίκος Μουρατίδης επέλεξε για το δεύτερό τους ντουέτο το "Για να σε εκδικηθώ" του Λάκη Παπαδόπουλου και του Δημήτρη Μητροπάνου. Στην σκηνή του σόου τραγούδησαν και πολλοί από τους παίχτες που πέρασαν από το παιχνίδι και δεν κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό.

Στον τελικό του-factor εμφανίστηκε και η Έλενα Παπαρίζου όπου τραγούδησε παλιά αλλά και καινούργια της τραγούδια, όπως το "Babe It's Over" που τραγούδησε για πρώτη φορά στο MadWalk πριν από λίγες μέρες.

Ο Σάκης Ρουβάς ανακοίνωσε τον νικητή που επέλεξε τον τηλεοπτικό κοινό μετά από μία εβδομάδα ψηφοφορίας λίγο μετά τα μεσάνυχτα(συγκεκριμένα στις 11.44 έκλεισαν οι γραμμές). Η χαρά τόσο για τον ίδιο τον τραγουδιστή, που κερδίζει ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με την Sony, όσο και για τον μάνατζέρ του ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.