Σαφή θέση σε όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην ομάδα από την υπόθεση Βατσινά μέχρι την προσφυγή του πρώην οδηγού της ομάδας στην Δικαιοσύνη πήρε ο Σύλλογος Μετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ με μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη το μεσημέρι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής :

«Ζήσαμε να το δούμε κι αυτό. Ο κύριος υπεύθυνος για τον ηθικό, αγωνιστικό και οικονομικό ξεπεσμό της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια, αντί να σύρεται ο ίδιος στα δικαστήρια για τα κακουργήματα που διέπραξε, βρίσκεται να εγκαλεί την εταιρεία! Η οποία, όχι απλά του προσφέρει χρήματα ενώ έπρεπε να επιδιώκει αποζημιώσεις, αλλά δέχεται και διακανονισμό ευνοϊκό για τον πρώην μεγαλομέτοχο προκειμένου να λήξει το θέμα, παρόλο που οι οφειλές που επί των ημερών του δημιουργήθηκαν παραμένουν βραχνάς για την εταιρεία.

Δυστυχώς τα καλέσματα του Συλλόγου Μετόχων προς τους διαπραγματευτές τις ημέρες της σύνταξης των συμφωνητικών για διώξεις των υπευθύνων δεν εισακούστηκαν. Δεν φαντάζονταν οι άνθρωποι, καλόπιστοι γαρ, με ποιον είχαν να κάνουν! Τώρα, ο κύριος που του έπεφταν κάποτε οι επιταγές των εκατομμυρίων από τις τσέπες, εκβιάζει την εταιρεία που ο ίδιος οδήγησε στα πρόθυρα της διάλυσης.

Και όχι μόνον αυτός. Ένας πρώην ποδοσφαιριστής, ανακάλυψη του εν λόγω κυρίου, ενώ εξοφλήθηκε κανονικά για δυόμιση έτη συμβολαίου (έχοντας αγωνιστεί μόνον έξι μήνες και οδηγώντας και αυτός την ομάδα στα πρόθυρα της διάλυσης), παίζει την κολοκυθιά με τις ημερομηνίες. Εκβιάζει και αυτός.

Όπως εκβίαζε και άλλος ένας πρώην, μάλιστα και εκ των αγαπημένων της εξέδρας, επειδή όπως πληροφορηθήκαμε «ο πρόεδρος του φέρθηκε άσχημα». Και απαίτησε και τον έξτρα χρόνο του παχυλού συμβολαίου του, από μια ομάδα που δήθεν αγάπησε και που αιμορραγούσε. Λες και η ομάδα είναι ο πρόεδρος. Ή λες και αποθεωνόταν από τον πρόεδρο όσο φόρεσε τη φανέλα της ομάδας.

Το καλύτερο; Ο οδηγός που προσέλαβε ο εν λόγω κύριος, που πουλούσε «ομιλοφροσύνη» στα καφενεία και τους συνδέσμους, που ήταν ασφαλισμένος στην εταιρεία αν και εργαζόταν κανα δυο μέρες την εβδομάδα, ζητά μυθικά ποσά ως αποζημίωση, ποσά που οι περισσότεροι φίλαθλοι της ομάδας δε θα βγάλουμε ποτέ σε όλη μας τη ζωή από τις –κανονικές- δουλειές μας! Βρέθηκε, δε, να εκπροσωπείται από δικηγόρο της Αθήνας (!!) που συνδέεται άρρηκτα με το προηγούμενο καθεστώς του εν λόγω κυρίου!! Αν όλοι εμείς, οι εθελοντές και οι φίλαθλοι, οι συνδεσμίτες και οι οπαδοί, ζητάγαμε αποζημίωση για τις ώρες που αφιερώνουμε στην ομάδα, δε θα έφτανε ούτε ο μηχανισμός στήριξης της ΕΕ για να μας αποζημιώσει, «ομιλίτη» οδηγέ.

Γενικευμένη επίθεση ενώ η ομάδα σιγά σιγά σηκώνει ανάστημα ή τυχαία γεγονότα; Δε μπορούμε να γνωρίζουμε. Ένα μόνο γνωρίζουμε: Ούτε φοβόμαστε, ούτε εκβιαζόμαστε και διατηρούμε ακέραια τα ένδικα μέσα μας. Γιατί ορισμένα κακουργήματα παραγράφονται στην πενταετία, και δεν έχει παρέλθει. Και γιατί τα ηθικά κακουργήματα δε παραγράφονται ποτέ.

Μετά από πολλά πολλά χρόνια, είμαστε ξανά περήφανοι για την ομάδα μας. Και ηθικά, και αγωνιστικά. Κι αυτό, γιατί η ομάδα ΜΑΣ, στήθηκε και αναπνέει από εμάς τους ίδιους τους φίλαθλούς της. Ως Σύλλογος Μετόχων, επιλέξαμε τη συμμετοχή στα πεπραγμένα και είμαστε περήφανοι για τα δημιουργήματά μας. Όπως επίσης, γνωρίζουμε ότι η εταιρεία οργανωτικά και ως διοικητική δομή έχει ακόμα πάρα μα πάρα πολύ δρόμο να διανύσει για να φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Αναλαμβάνουμε και τις ευθύνες μας για τα αναπόφευκτα λάθη, και τα προσωπικά μας και του διοικητικού σχήματος της ΠΑΕ στο οποίο συμμετέχουμε με τρία μέλη.

Όπως και να έχει, επειδή τελευταία μερικοί αναθάρρησαν πιστεύοντας ότι ο κόσμος και οι μέτοχοι δεν ασχολούνται ή δεν ενδιαφέρονται για τα πεπραγμένα, δηλώνουμε με παρρησία το εξής: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΜΑΣ. Την κερδισμένη μας Κυριακή, με θυσίες και με αγώνες, δεν τη χαρίζουμε πίσω σε κανέναν.

ΥΓ. Καλούμε τα μέλη μας αλλά και τους μετόχους που δεν έχουν εγγραφεί ακόμα στο σύλλογο, σε ανοιχτή συζήτηση την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στην αίθουσα του ερασιτέχνη κάτω από τη Θύρα 1».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook