Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας (ΕΕΤΔ), οι οποίες διοργανώθηκαν και υλοποιηθήκαν από το Δήμο Χανίων – από τις 31 Οκτωβρίου έως και τις 6 Νοεμβρίου 2011 – και στις οποίες συμμετείχε για πρώτη φορά σε αυτές ως «Πόλη 12 Αστέρων». Πιο συγκεκριμένα κατά την ΕΕΤΔ:

1. Λειτούργησε με επιτυχία το Κέντρο Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στην είσοδο του Δημαρχείου Χανίων, διανέμοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό σε περισσότερους από 1.500 συμπολίτες μας που το επισκέφθηκαν.

2. Υλοποιήθηκε η δράση «Πάρε το σύμβουλό σου στο σχολείο», στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε σχολεία του Δήμου μας από Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, για να ενημερώσουν τους μαθητές για το θεσμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας και να τους ευαισθητοποιηθούν για τις τοπικές υποθέσεις.

3. Έντεκα (11) σχολεία και πάνω από χίλιοι (1.000) μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρακολούθησαν – καθ ‘ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας – στο θέατρο «Δ. Βλησίδης», την προβολή ταινίας με περιεχόμενο σχετικά με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

4. Πραγματοποιήθηκε επιστημονική ημερίδα με θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Τοπικές Πολιτικές: Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης για την προάσπιση των θεμελιωδών ελευθεριών». Ομιλητές στην εν λόγω ημερίδα ήταν οι κ.κ. Μόσχος Γεώργιος, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη στον Κύκλο Δικαιωμάτων του Παιδιού, Σαγιάς Ιωάννης, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη στον Τομέα Ποιότητας Ζωής και Αργυροπούλου – Χρυσοχοΐδου Αγγελική, Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

5. Πραγματοποιήθηκε δωρεάν προβολή ταινίας για όλους πολίτες – στο θέατρο «Δ. Βλησίδης» – το Σάββατο 5/11 με περιεχόμενο σχετικά με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

6. Διοργανώθηκε με πολύ μεγάλη συμμετοχή (110 παίκτες όλων των ηλικιών) τουρνουά σκάκι – σε συνεργασία με τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – την Κυριακή 6/11 στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ). Μάλιστα η μεγάλη συμμετοχή με αρκετούς παίκτες νηπίων, παίκτες που παρακολουθούν προγράμματα σε σχολεία αλλά και παίκτες προχωρημένους με πανελλήνιες διακρίσεις έδωσε και την ανάγκη να δημιουργηθούν αρκετοί όμιλοι ανάλογα με την δυναμικότητα των παικτών.

Σχολιάζοντας τις εκδηλώσεις της ΕΕΤΔ, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων και υπεύθυνος για το συντονισμό και τη διοργάνωση αυτών, κ. Γαβριήλ Κουρής ανέφερε: «Γενική αποτίμηση μας είναι ότι οι εκδηλώσεις που διοργανώσαμε ως Δήμος, αγκαλιάστηκαν στη πλειοψηφία τους, από τους συμπολίτες μας ενώ εκτιμούμε ότι θα τύχουν και της δέουσας αναγνώρισης από το Συμβούλιο της Ευρώπης το οποίο και θεωρώ πως θα αξιολογήσει θετικά τη συμβολή του Δήμου των Χανίων στις πανευρωπαϊκές προσπάθειες που γίνονται για την προώθηση της συμμετοχής των πολιτών στις τοπικές υποθέσεις και την προαγωγή του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook