Με το άκουσμα του αντιπάλου του Πλατανιά, Οδυσσέα Αναγέννησης Σερρών, για την β’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ δύο ονόματα μας ήρθαν στο μυαλό.

Το ένα ήταν το… φρέσκο του Ανδρέα Παντζιαρά, που ήταν πέρσι προπονητής της ομάδας στη Football League 2 και που η καλή παρουσία του εκεί είχε αποτελέσει το… εισιτήριο για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Πλατανιά, στην οποία όμως δεν βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό.

Το δεύτερο όνομα ήταν ενός ποδοσφαιριστή, που έχει φορέσει την φανέλα και των δύο ομάδων και που αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια στα Χανιά.

Ο λόγος για τον Βαγγέλη Μάνο, ο οποίος πλέον συνεχίζει την καριέρα του σε ομάδα του τόπου του, στις Σέρρες, και συγκεκριμένα στον Πήγασο.

Το Flashnews.gr επικοινώνησε με τον πρώην μεσοεπιθετικό του Πλατανιά και του Ακρίτα, αλλά δυστυχώς δεν τον πετύχαμε στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Παρότι ξεκίνησε… δαιμονισμένα το πρωτάθλημα στην Α’ ΕΠΣ Σερρών με 11 γκολ σε 6 αγώνες! (1ος σκόρερ του β’ ομίλου αλλά και του πρωταθλήματος μαζί με τον Συμεούνωφ της Άνω Ποροΐας), και οδηγεί στην κορυφή του ομίλου τον Πήγασο πρόσφατα στάθηκε άτυχος, αφού φαίνεται ότι τον… ματιάσανε και υπέστη κάταγμα στο πόδι.

Παρόλα αυτά ο 25χρονος ποδοσφαιριστής μας έκανε αρχικά το σχόλιο του για τον Οδυσσέα Αναγέννησης: «Ο Οδυσσέας έχει μία πολύ δυνατή έδρα, η οποία είναι… κλουβί. Είναι ομάδα με νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που τρέχουν πολύ και παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Η δύναμη τους είναι το δυνατό ποδόσφαιρο και η καλή αμυντική λειτουργία τους» και συνεχίζει λέγοντας: «Φέτος έχουν στόχο την άνοδο και έχουν πάρει έναν έμπειρο προπονητή (σ.σ. Σάκη Αλεξίου) που έχει κατακτήσει πάρα πολλά πρωταθλήματα στο Νομό Σερρών και όχι μόνο», ενώ αναφορικά με τον Πλατανιά λέει: «Ο Πλατανιάς είναι η έκπληξη της Β’ εθνικής φέτος. Πάει καλά και μακάρι να συνεχίσει έτσι και να πάει ακόμα πιο ψηλά. Πιστεύω είναι μία υγιής ομάδα, χωρίς οικονομικά προβλήματα, που είναι σπάνιο φαινόμενο στις μέρες μας. Ποδοσφαιρικά, δεν ξέρω τι έχει αλλά πιστεύω θα δυσκολευτεί πολύ μέσα στην Αναγέννηση γιατί πραγματικά είναι μία έδρα… κλουβί, μικρό γήπεδο με πολύ κόσμο και ζεστό κλίμα που βοηθάει τους παίκτες του Οδυσσέα πάρα πολύ ψυχολογικά».

«Παικταράς ο Παληγεώργος»

Με την αφορμή της επικοινωνίας μας δεν παραλείψαμε να ρωτήσουμε τον ικανότατο μεσοεπιθετικό για το αν περίμενε ότι ο Πλατανιάς, στον οποίο αγωνίστηκε με επιτυχία κατά το παρελθόν (πήρε και πρωτάθλημα στο Περιφερειακό το 2008-09, αλλά είχε κάνει επιτυχημένο πέρασμα και παλιότερα), θα είχε τέτοια εξέλιξη σαν ομάδα, με την απάντησή του να είναι η εξής:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη ότι θα έχει η ομάδα και ότι θα έφτανε μέχρι την δεύτερη εθνική κατηγορία. Από ότι διαβάζω και βλέπω πάει καλά με 2 νίκες σε 2 παιχνίδια. Μακάρι η ομάδα να φτάσει πιο ψηλά και να χαίρομαι που πέρασα έστω και ερασιτεχνικά από μία τέτοια ομάδα. Είναι κάποιοι άνθρωποι που δουλεύουν και τρέχουν για αυτήν την ομάδα από παλιά και ο πιστεύω ότι ο κόπος τους ανταμείβεται απόλυτα. Έχει καλή διοίκηση, χωρίς οικονομικά προβλήματα και χωρίς γηπεδικά προβλήματα. Έχει τα δικά του γήπεδα και δεν ταλαιπωρείται όπως άλλες ομάδες, που τρέχουν από εδώ και από εκεί για να κάνουν προπόνηση. Για την ομάδα αγωνιστικά και τον προπονητή δεν μπορώ να μιλήσω γιατί δεν την έχω δει, αλλά για να είναι εκεί που είναι πιστεύω ότι γίνεται καλή δουλειά και έχει και καλούς παίκτες με κορυφαίο τον φίλο μου τον Χρήστο Παληγεώργο, που είναι… παικταράς. Εύχομαι να πάνε καλά και ακόμα πιο ψηλά. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος για τα χρόνια που συνεργαστήκα με τους ανθρώπους του Πλατανιά και τους ευχαριστώ πολύ».

 
Λευτέρης Αντωνακάκης

Στη φώτο 1 διακρίνεται ο Μάνος με την φανέλα του Ακρίτα, στην 2 σε πανηγύρια για γκολ με την φανέλα του Πήγασου Σερρών (serresgoal.gr) και στην 3η μαζί με τους Τζαγκαράκη, Χαρατσή και Πολιουδόβαρδα το 2008-09 όταν και πήρε το πρωτάθλημα στο Περιφερειακό ο Πλατανιάς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook