«Δεν είμαι σε θέση να παραστώ στη διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα εξαιτίας μίας ασθένειας» είπε Ράτκο Μλάντιτς ανακοινώνοντας ότι δεν θα είναι παρών το απόγευμα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Οπως όμως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του ΔΠΔ Νέρμα Γέλατσιτς η απουσία του κατηγορούμενου για γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου δεν θα οδηγήσει σε αναβολή της προγραμματισμένης για το απόγευμα ακροαματικής διαδικασίας.

Επομένως ο πρώην διοικητής των Σέρβων της Βοσνίας θα εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του Μπράνκο Λούκιτς ο οποίος από χθες Τετάρτη είχε χαρακτηρίσει την κατάσταση υγείας του πελάτη του «πολύ σοβαρή», επισημαίνοντας ότι μετακινείται με αναπηρικό αμαξίδιο.

Από την πλευρά του βάσει πάντα της ανακοίνωσής του ο κατηγορούμενος στρατηγός συμφώνησε να πραγματοποιηθεί η διαδικασία ερήμην του. «Αποποιούμαι του δικαιώματός μου να εμφανιστώ ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα και δίνω τη συγκατάθεσή μου να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία ερήμην μου, αλλά παρουσία του δικηγόρου μου» δήλωσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook