Στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 4 Δεκεμβρίου στη Σλοβενία για τις 90 έδρες της Βουλής θα αναμετρηθούν 21 πολιτικά κόμματα και 1.376 υποψήφιοι, σύμφωνα με την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Οι Σλοβένοι ψηφοφόροι στην πρώτες πρόωρες εκλογές από την ανεξαρτητοποίηση της χώρας, εκλέγουν 88 βουλευτές οκτώ εκλογικών μονάδων. Οι άλλοι δύο βουλευτές εκλέγονται από τους ενήλικες πολίτες της ιταλικής και της ουγγρικής μειονότητας σε δύο ξεχωριστές εκλογικές μονάδες, στις οποίες ζουν.

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων έληξε χθες και η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή θα επικυρώσει τις υποψηφιότητες έως τις 14 Νοεμβρίου.

Πάντως όπως όλα δείχνουν στις εκλογές συμμετέχουν όλα τα κόμματα που είχαν εισέλθει στη Βουλή, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό Μπορούτ Παχόρ, το Σλοβενικό Δημοκρατικό Κόμμα, το Σλοβενικό Λαϊκό Κόμμα, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, το Κόμμα Συνταξιούχων, το κόμμα Zares και το Εθνικό Κόμμα.

Για πρώτη φορά στην εκλογική μάχη ρίχνονται νεοϊδρυθέντα κόμματα, το κόμμα «Θετική Σλοβενία» του δήμαρχου Λιουμπλιάνας, Ζόραν Γιάνκοβιτς και η Λίστα Πολιτών του πρώην υπουργού Δημόσιας Διοίκησης Γκρέγκορ Βίραντ, το Κόμμα για Βιώσιμη Ανάπτυξη και η Κίνηση για τη Σλοβενία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook