«Κανένα, μα κανένα σχόλιο», είναι, όπως αναφέρουν συνεργάτες του, η απάντηση του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου στις αντιδράσεις μέσων ενημέρωσης και στις φημολογούμενες αντιρρήσεις που εκφράστηκαν παρασκηνιακώς από βουλευτές, κυρίως κυβερνητικούς, στο ενδεχόμενο να ηγείτο εκείνος της μεταβατικής κυβέρνησης συνεργασίας.

«Ο Πρόεδρος της Βουλής ουδέποτε επεδίωξε να αναλάβει τα καθήκοντα του πρωθυπουργού. Ούτε καν το είχε σκεφτεί. Γι’ αυτό και κατηγορηματικά είχε δηλώσει το βράδυ της Τρίτης ότι είναι και θα είναι Πρόεδρος της Βουλής», σύμφωνα με συνεργάτες του.

Όπως διευκρίνιζαν οι ίδιοι, το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τον κ. Πετσάλνικο στο γραφείο του και του ανακοίνωσε ότι έπειτα από συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά αποφάσισαν να οδηγηθούν σε μία «θεσμική λύση που να ενώνει» και του ζήτησε να αναλάβει το αξίωμα του πρωθυπουργού στη μεταβατική κυβέρνηση.

«Καθώς υπήρχε η σύμφωνη γνώμη των δύο αρχηγών ως προς το πρόσωπο και η επιμονή του πρωθυπουργού, ο κ. Πετσάλνικος αποδέχθηκε την πρόταση, γνωρίζοντας τις τεράστιες ευθύνες που αναλαμβάνει για τη χώρα», σημείωναν οι συνεργάτες του προέδρου της Βουλής. Τέλος, στο ερώτημα πως αισθάνεται ο κ. Πετσάλνικος, μετά τα όσα μεσολάβησαν, απαντούσαν: «Ήρεμος και νηφάλιος».

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook