Τηλεφωνικές συνομιλίες με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ξεχωριστά, είχε το βράδυ της Πέμπτης ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή κρίση χρέους και ειδικότερα οι ανησυχίες που δημιουργούνται από τις πιέσεις που δέχεται η ιταλική οικονομία.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr, χωρίς να αναφέρει περισσσότερες διευκρινίσεις για το περιεχόμενο των συνομιλιών, ο Ομπάμα συζήτησε ξεχωριστά με τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί.

Η επικοινωνία του Aμερικανού προέδρου ακολούθησε αυτής που είχε με τον Ιταλό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, στον οποίο εξέφρασε την αμέριστη εμπιστοσύνη του, μετά από την προβλεπόμενη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που αναμένεται να δόσει στον μέχρι σήμερα Γερουσιαστή Μάριο Μόντι.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάϊτνερ δήλωσε ότι πρέπει να ληφθούν «άμεσα μέτρα έκτακτης ανάγκης» για την ενίσχυηση της ανάπτυξης και κάλεσε την Ευρώπη να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο που θα αποκαταστήσει την οικονομική σταθερτότητα.

Ενόψει της συνάντησης που θα έχει με τους ομολόγους του από 20 χώρες στη Χονολουλού, όπου διεξάγεται το Οικονομικό Φόρουμ Ασίας – Ειρηνικού, ο Τ. Γκάϊτνερ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ευρώπη μπορεί να ωθήσει τις χώρες της Ασίας – Ειρηνικού να τονώσουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook