Μετά από πολύμηνη αναμονή, διαρκή κόντρα, διαμαρτυρίες και πλούσιο παρασκηνίο, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το προεδρικό διάταγμα που εγκρίνει την ένταξη των τεσσάρων χωριών Λιθινών, Χρυσοπηγής, Πεύκων και Περβολακίων στο Δήμο Σητείας διαχωρίζοντάς τα απο τον πρώην Δήμο Μακρύ Γιαλού όπου μετά Καλλικράτη εισχώρησε στο Δήμο Ιεράπετρας.

Η απόφαση αυτή δικαιώνει το μεγαλύτερο ποσοστό των Σητειακών που θεωρούσαν την αρχική ένταξη των παραπάνω χωριών, σαν διάσπαση της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα προβλέπεται να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου στον Δήμο Ιεράπετρας.

Σε πρόσφατο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, είχε τεθεί πρόθεση παραίτησης ολοκλήρου του δημοτικού συμβουλίου εφόσον υπογράφονταν η απόφαση. Μάλιστα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας προσπαθώντας να προλάβει τις εξελίξεις, επισκέφτηκε το αρμόδιο υπουργείο όπου εξέθεσε τις ενστάσεις αλλά και τις προθέσεις του Δ.Σ Ιεράπετρας.

Άξιο λόγου είναι η χρονική συγκυρία που υπεγράφη η συγκεκριμένη απόφαση και Δημοτικοί σύμβουλοι της Ιεράπετρας κάνουν λόγο για «θεσμικές παρεμβάσεις», υπονοώντας ευθέως τους Βουλευτές Λασιθίου κο Καρχιμάκη και Πλακιωτάκη, χαρακτηρίζοντας τους «σητείακούς» και όχι Λασιθιώτες βουλευτές.

(radiolasithi.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook