Συνελήφθησαν χθες  το μεσημέρι, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κάτω Καστελλιανών Δήμου Μινώα Πεδιάδος, από Αστυνομικούς του Τμήματος Αρκαλοχωρίου, Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου & Μεσσαράς, σε συνεργασία με Αστυνομικούς της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης, έξι άτομα ηλικίας 36, 51, 37, 64, 23 και 52 ετών, για παράβαση Ν. περί ζωοκλοπής και οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, έπειτα από πληροφορίες που περιήλθαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου, ότι στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κάτω Καστελλιανών Δήμου Μινώα Πεδιάδος, βρίσκονται αιγοπρόβατα που έχουν κλαπεί το τελευταίο χρονικό διάστημα από την ευρύτερη περιοχή Δήμων Μινώα Πεδιάδος και Αρχανών – Αστερουσίων, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, συγκροτημένη ειδική επιχείρηση, όπου μετά από  ελέγχους σε ποιμνιοστάσια, οχήματα και άτομα, διαπιστώθηκαν τα εξής:

Στο  ποιμνιοστάσιο του 36χρονου , βρέθηκαν 67 αιγοπρόβατα λιγότερα από τα αναγραφόμενα στην κτηνοτροφική του δήλωση έτους 2011, ενώ δεν είχε τοποθετήσει πινακίδα με τα στοιχεία του στην είσοδο του ποιμνιοστασίου. Επίσης, στο ίδιο ποιμνιοστάσιο βρέθηκαν έντεκα  αιγοπρόβατα τα οποία όπως δήλωσε άνηκαν στον 51χρονου, ο οποίος τα μετέφερε χθες  το πρωί από το Δήμο Ηρακλείου στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, χωρίς να έχει ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές ως όφειλε.

Σε ποιμνιοστάσιο που ανήκει στον 37χρονο,  βρέθηκαν 53 αιγοπρόβατα χωρίς ενώτια, ενώ δεν είχε τοποθετηθεί πινακίδα με τα στοιχεία του στην είσοδο του ποιμνιοστασίου και δεν είχε υποβάλλει κτηνοτροφική δήλωση έτους 2011, ως όφειλε στις αρμόδιες αρχές.

Επίσης σε έλεγχο σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, οδηγούμενο από τον 64χρονο , βρέθηκε δίκαννο κυνηγετικό όπλο, κάτοχος του οποίου ήταν ο 23χρονος συλληφθέντας.

Τέλος σε  έλεγχο που έγινε στον 52χρονο συλληφθέντα, διαπιστώθηκε ότι διώκεται με  καταδικαστικές αποφάσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα