Με κατάνυξη αλλά και λαμπρότητα το Ηράκλειο τίμησε σήμερα τη μνήμη του πολιούχου και προστάτη του Αγίου Μηνά.

Το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά έγινε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, με συλλειτουργούς τον Μητροπολίτη Εσθονίας και Ταλλίνης κ. Πέτρο και όλους τους Ιεράρχες της Εκκλησίας Κρήτης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας για την επίσκεψή του στο νησί και τη συμμετοχή του στο αρχιερατικό συλλείτουργο και του ευχήθηκε δύναμη και λαμπρή επιτυχία στο δύσκολο έργο που επιτελεί.

Στη συνέχεια, ο Προκαθήμενος της Εσθονικής Εκκλησίας αφού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και την Ιερά Σύνοδο σημείωσε ότι, ενώ στον χάρτη η απόσταση των δύο Εκκλησιών φαίνεται μεγάλη, στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι αφού δεν υπάρχει πνευματική απόσταση επισημαίνοντας στη συνέχεια τους αρρήκτους δεσμούς των δύο Εκκλησιών με το Σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Στη Θεία λειτουργία παρέστησαν οι τοπικές αρχές, και χιλιάδες πιστοί που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό αλλά και τους γύρω από αυτόν χώρους ενώ το σύμβολο της Πίστεως διάβασε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Μετά το τέλος της λειτουργίας έγινε η καθιερωμένη λιτανεία του ιερού λειψάνου και της σεπτής εικόνας του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου.

(ΑΠΕ/ΜΠΕ-Γ.Μυσιρλάκης)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook