Υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής ο πρωθυπουργός μιλώντας από το βήμα της Βουλής λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όλες οι προσπάθειες στοχεύουν στο να μη χρειαστεί ξανά η χώρα «τρόικες». «Αλλάζουμε τα πράγματα όχι για να ικανοποιήσουμε τις Βρυξέλλες αλλά για να απελευθερωθεί η Ελλάδα να τελειώνουμε» είπε και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα απεμπόλησης των βασικών στοιχείων της εθνικής μας κυριαρχίας\”.

\”Έδωσα τη μάχη και θα τη ξαναδώσω όποτε χρειαστεί\” δήλωσε απατώντας σε σχόλιο του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη ότι στις 25 Μαρτίου θα κληθεί να πει το μεγάλο \”όχι\” ή το μεγάλο \”ναι\” στην εκχώρηση των εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, όπως ζητά η κυρία Μέρκελ.

«Παράνομα η Γερμανία έρχεται και μας επιβάλει τους όρους της για να πάρει την εθνική κυριαρχία. Αυτό που συμβαίνει είναι εξωπραγματικό», υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης σε επίκαιρη ερώτηση σχετικά με το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας.

Αναφερόμενος ο κ. Παπανδρέου στις επικρίσεις για τις συχνές επισκέψεις των εκπροσώπων της τρόικα, τους ελέγχους και την επιβολή σκληρών μέτρων που απαιτούν για τη χώρα μας, είπε ότι \”κανένας Έλληνας και κανένας βουλευτής από τους 300 δεν αισθάνεται υπερήφανος και δεν μπορεί να βλέπει να έρχονται κάθε τρεις μήνες οι υπεύθυνοι της τρόικα για να ελέγχουν τη χώρα για να δώσουν το δάνειο».

Υποστήριξε δε, ότι αιτία γι΄αυτό είναι η ανομία, η σπατάλη και η κακοδιαχείριση πολλών ετών. \”Εμείς κάνουμε προσπάθειες ώστε ποτέ πια να μην χρειάζεται η χώρα \”τρόικες\”.

Ποτέ πια να μην χρειαστεί \”δάνειες\” δυνάμεις η Ελλάδα. Αυτή την επιλογή δεν μας την επιβάλλει κανείς. Κάνουμε βαθιές αλλαγές για μια ισχυρή Ελλάδα. Και αυτό δεν είναι εύκολο», είπε κατηγορώντας την κυβέρνηση Καραμανλή για τη σημερινή κατάσταση.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Καρατζαφέρης καταφέρθηκε στην πολιτική της Γερμανίδας καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, και κάλεσε τον πρωθυπουργό να ζητήσει την εξασφάλιση της Ευρώπης για μείωση εξοπλιστικών προγραμμάτων της Ελλάδας.

«Δεν λείπει η καλή διάθεση σας. Ο κοινούς νους λείπει από την κυβέρνηση σας…Αυτό που ζητώ είναι να εξασφαλίσει η Ευρώπη τον μηδενισμό των εξοπλιστικών μας προγραμμάτων. Είμαι ικανοποιημένος αν μας εξασφαλίσει τα σύνορα μας για να μην αναγκαζόμαστε να σπαταλάμε τα χρήματα μας. Είμαστε σε αυτή την δεινή θέση γιατί το 80% του πλούτου μας πήγε σε τρεις χώρες. Αμερική, Γαλλία Γερμανία μας ξεγύμνωσαν», επεσήμανε ο κ. Καρατζαφέρης.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι πράγματι οι δαπάνες για την άμυνα και την ασφάλεια είναι μεγάλο βάρος για τον ελληνικό λαό, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το συγκεκριμένο ζήτημα το έθεσε και στην Ε.Ε. την ημέρα που αποφασίσθηκε η δανειοδότηση της χώρας.

Τέλος διευκρίνισε  ότι δεν τίθεται από την ευρωζώνη θέμα αλλαγής του Συντάγματος, λέγοντας πως είναι κάτι διαφορετικό όσον αφορά το θέμα εποπτείας που έχει τεθεί για το ελληνικό χρέος.

enet.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook