Χιλιάδες ζευγάρια σε ολόκληρη την Ασία επέλεξαν την σημερινή ημερομηνία, για την τέλεση του γάμου τους, πεπεισμένα ότι η ημερομηνία 11/11/11 είναι ο κατεξοχήν προάγγελος καλών οιωνών.

Στο ληξιαρχείο της Σαγκάης, της μητρόπολης της ανατολικής Κίνας, τουλάχιστον 400 αρραβωνιασμένα ζευγάρια περίμεναν από το πρωί για να είναι από τα πρώτα που θα εγγραφούν στους καταλόγους.

Σύμφωνα με μια νέα παράδοση, από τη δεκαετία του 1990, η 11η Νοεμβρίου θεωρείται στην Κίνα η ημέρα των ανύπαντρων, των μοναχικών που θα συναντηθούν μεταξύ τους για να περάσουν ζωή χαρισάμενη.

Η σημερινή ημερομηνία θεωρείται η "ευκαιρία του αιώνα" για να εγκαταλείψει κάποιος την εργένικη ζωή, λόγω της αλληλουχίας των έξι "1", καθώς οι Κινέζοι αποδίδουν μεγάλη σημασία στα ψηφία και τους συνδυασμούς τους.

Σύμφωνα με το enet.gr, τουλάχιστον 3.300 ζευγάρια στη Σανγκάη θα παντρευτούν απόψε, σύμφωνα με εκπρόσωπο του δήμου.

Στο Πεκίνο, το Σαββατοκύριακο αυτό που είναι το πιο κοντινό στην τυχερή ημερομηνία, διοργανώνεται μια συνάντηση 10.000 "ελεύθερων" που ψάχνουν την αγάπη.

Και σε άλλες πόλεις της Κίνας προγραμματίζονται εκατοντάδες γάμοι, σύμφωνα με τον κινεζικό Τύπο.

Στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό RTHK, 1.017 ζευγάρια θα βάλουν βέρα στο δεξί.

Προσθέτοντας όλα τα ψηφία που σχηματίζουν το 11/11/2011, βγαίνει ο αριθμός 8 που είναι ο κατεξοχήν τυχερός αριθμός στην Κίνα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου έγιναν στις 20:08' η ώρα στις 08/08/2008.

"Εμείς οι Κινέζοι πιστεύουμε στους αριθμούς. Ίσως είναι μια προκατάληψη αλλά πιστεύω ότι είναι φανταστικό όταν τα αγαπημένα μας ψηφία ανταποκρίνονται στην πιο σημαντική ημέρα της ζωής μας", δήλωσε ο Χε Γινγκ, ο οποίος επίσης παντρεύεται σήμερα στη Σανγκάη.

Κάτοικοι και άλλων χωρών της Ασίας δείχνουν επίσης πίστη στην σημερινή τυχερή ημερομηνία. Στο Βιετνάμ για παράδειγμα, ένας μαζικός γάμος 80 ζευγαριών θα τελεστεί στη νότια πόλη Χο Τσι Μινχ.

Στη Σιγκαπούρη πενταπλασιάστηκε ο αριθμός των γάμων σήμερα.

Ακόμη και στην Αυστραλία, όπου η 11η Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη στη μνήμη των στρατιωτών που τραυματίστηκαν και χάθηκαν στις μάχες, έχει καταγραφεί ρεκόρ γάμων.

Η τυχερή μέρα δεν μπορούσε να μην "χτυπήσει" και την Κύπρο  όπου θα τελεστούν συνολικά εκατό πολιτικοί γάμοι με ζευγάρια από το Ισραήλ, το Λίβανο και την Κύπρο.