Με τροπολογία που ψηφίστηκε αιφνιδιαστικά στη Βουλή στις 9 Νοεμβρίου, απελευθερώθηκε η πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, περιλαμβάνοντας και τα επαγγελματικά οχήματα μικτού βάρους έως 4 τόνων.
 
Πέρασε από τη Βουλή των Ελλήνων και ψηφίστηκε αιφνιδιαστικά η απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, περιλαμβάνοντας μάλιστα και τα επαγγελματικά οχήματα μικτού βάρους έως 4 τόνων.  Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια, οι κινητήρες diesel να πληρούν τις προδιαγραφές Euro 5, όπως είχαμε ξαναγράψει και στο παρελθόν.
 
Η τροπολογία που ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής αναφέρει ακριβώς τα εξής:
«Τα πετρελαιοκίνητα οχήματα ιδιωτικής χρήσης μεικτού βάρους μέχρι 4 τόνων και τα πετρελαιοκίνητα επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης εξαιρούνται των περιορισμών κυκλοφορίας στην περιοχή της Αττικής και Θεσσαλονίκης που καθορίστηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 26 του νόμου 1959/1991 εφόσον η τεχνολογία πληροί εκ κατασκευής τις προδιαγραφές του κανονισμού 715/07 της 20ης Ιουνίου 2007 (Euro 5 και Εuro6) ή μεταγενέστερες».
 
Η ισχύς της ορίστηκε να είναι άμεση, όπερ σημαίνει πως μπορεί κάποιος να αγοράσει και να θέσει σε κυκλοφορία diesel αυτοκίνητο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ακόμη και σήμερα. Εκτός αυτών, έγιναν και δηλώσεις από βουλευτές πως «επιτέλους αποκαταστάθηκε μια αδικία 20 χρόνων».
 
Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη από την ελληνική αγορά εδώ και μήνες, ωστόσο ο τρόπος που ήλθε η απελευθέρωση ήταν τελείως αναπάντεχος και αιφνιδιαστικός.
 
Μια νέα εποχή λοιπόν για την ελληνική αγορά αυτοκινήτου, έστω και σε τόσο δύσκολες οικονομικά εποχές. Ας δούμε τι καινούργιο και τι καλύτερο μπορεί να μας φέρει…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook