Συνεχίζονται οι ενημερωτικές εκστρατείες πρόληψης για θέματα υγείας στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας. Στα πλαίσια αυτά το Σάββατο 12 Νοεμβρίου από τις 9:00π.μ. έως τις 2:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Αρκαλοχώρι δράση ενημέρωσης και παρακίνησης του κοινού για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Κινητή Μονάδα θα βρίσκεται σταθμευμένη στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου & Εθνικής Αντιστάσεως μπροστά από την Αγροτική Τράπεζα. Εκεί εθελοντικές ομάδες θα διανείμουν έντυπο πληροφοριακό υλικό και θα ενημερώνουν τους πολίτες.

Με επιτυχία είχε πραγματοποιηθεί αντίστοιχη ενημέρωση και στο Καστέλλι την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, με το κοινό να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα, αποκομίζοντας πολύτιμες πληροφορίες. Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στα πλαίσια της Εθνικής Επικοινωνιακής Εκστρατείας για την πρόληψη του καρκίνου.

Επιπλέον, στα πλαίσια του προγράμματος προσυμβατικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, και σε συνεργασία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας με τα Κέντρα Υγείας

Αρκαλοχωρίου και Καστελλίου συνεχίζονται οι δωρεάν εξετάσεις ΤΕΣΤ ΠΑΠ για τις γυναίκες από 25 έως 65 ετών. Μάλιστα, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας αποστέλλοντας προσωπικές επιστολές στις δημότισσες που εντάσσονται στις παραπάνω ηλικιακές ομάδες τις ενημερώνει σχετικά με τη δυνατότητα που τους παρέχεται και τη διαδικασία που ακολουθείται. Ήδη περισσότερες από 450 γυναίκες από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα έχουν ανταποκριθεί και έχουν προχωρήσει σε δωρεάν εξετάσεις ΤΕΣΤ ΠΑΠ στα Κέντρα Υγείας του Δήμου.

 Εναλλακτικά, για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά και ώρες 9:00π.μ. έως 1:00μ.μ στα παρακάτω τηλέφωνα:

 Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου: 2891340241 (κα. Μαρία Λημνιού) ή 2891340234 (κα. Κρυσταλλία Αρχοντάκη)
 Κέντρο Υγείας Καστελλίου: 2891340031 (κα. Νίκη Μπορμπαντωνάκη) ή 289134400 (τηλ. κέντρο)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook