Παραδίδοντας επισήμως την πρωθυπουργία στον κ. Λουκά Παπαδήμο, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ευχήθηκε \”καλορίζικος\” στο διάδοχό του.

\”Κύριε Παπαδήμο, αναλαμβάνετε σε μια πολύ δύσκολη και κρίσιμη στιγμή για τη χώρα\”, είπε ο κ. Παπανδρέου και συνέχισε : \”Είμαστε πιστεύω, όλοι ενωμένοι, ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού, το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού, στην προσπάθεια αυτή, να πετύχει αυτή η Κυβέρνηση.

Είναι για το καλό των επόμενων γενεών αλλά και για να ελαφρύνουμε το μεγάλο βάρος που έχει σήμερα ο Ελληνικός λαός και να συνεχίσουμε τις πολύ μεγάλες αλλαγές που έχουν ήδη ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με την ευρύτερη δυνατή συνεργασία\”. Μάλιστα, ο απερχόμενος πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον επικεφαλής της νέας κυβέρνησης συνεργασίας δεσμεύθηκε ότι \”θα υπάρχει όλη η στήριξη και όλη η βοήθεια από τη δική μου πλευρά\”.

 Ο κ. Παπαδήμος επισήμανε ότι τα τελευταία χρόνια ο κ. Παπανδρέου \”έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια για την σταθεροποίηση της οικονομίας, τη δημοσιονομική εξυγίανση, μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και θέλουμε όλοι να τον ευχαριστήσουμε για το έργο του. Τον ευχαριστώ προσωπικά για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και η νέα Κυβέρνηση συνεργασίας, θα κάνει το καλύτερο δυνατό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας. Πιστεύω ότι, με τη συνεργασία όλων η νέα Κυβέρνηση θα επιτύχει τους στόχους της\”.

 Αμέσως μετά την αποχώρησή του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Παπανδρέου μετακινήθηκε προς τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους. Μόλις μία μέρα μετά την παραίτησή του από την θέση του πρωθυπουργού και μόλις μία μέρα πριν την επίσημη λήξη της τετραετούς θητείας του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου θέλησε να στείλει ένα μήνυμα ότι δεν αποχωρεί από ηγέτης του κόμματος με την μεγαλύτερη κοινοβουλευτική δύναμη.

 Λίγες ώρες μετά την τυπική έναρξη μιας ιδιότυπης \”προεκλογικής\” περιόδου, όπου ήδη έχει ανοίξει το ζήτημα της αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, δεκάδες μέλη του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, μέλη της νεολαίας, εργαζόμενοι στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους και απλοί φίλοι του κόμματος κατά την επίσημη επιστροφή του προέδρου του Ιπποκράτους στο νούμερο 22 της Ιπποκράτους επεφύλαξαν αποθεωτική υποδοχή στον κ. Παπανδρέου.

Στην είσοδο των γραφείων του ΠΑΣΟΚ τον υποδέχθηκαν ο γραμματέας του κόμματος κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, ο γενικός διευθυντής του κόμματος και διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μέλη του εθνικού συμβουλίου μεταξύ των οποίων ο Κώστας Ασκούνης και η Εφη Χαλάτση και δεκάδες φίλοι του κόμματος που έδειχναν ενθουσιασμένοι, αγκάλιαζαν και έσφιγγαν το χέρι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Αμέσως μετά την άφιξή του στο νούμερο 22 της Ιπποκράτους, ο κ. Παπανδρέου μετέβη στο γραφείο του στον 6ο όροφο όπου και συναντήθηκε με το γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κ. Λουίς Αγιάλα.

Με την εμφάνισή του στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ο τέως πρωθυπουργός έστειλε ένα μήνυμα σε όσους μπορεί να σκέφτονται ότι πρέπει να παραιτηθεί και από πρόεδρος του πανελληνίου σοσιαλιστικού κινήματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook