Την πρόθεσή του να συγκροτήσει κυβερνητική επιτροπή εξέφρασε ο νέος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο ενώ ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων ζήτησε από όλους τους υπουργούς να του ετοιμάσουν άμεσα κείμενο με τις προτεραιότητές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαδήμος αρκέστηκε σε μια λιτή τοποθέτηση τονίζοντας τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος επανέλαβε τα επτά κρίσιμα βήματα της κυβέρνησης για τους επόμενους 3 – 4 μήνες (έκτη δόση, ψήφιση από τη Bουλή της σύμβασης και του νέου Mνημονίου, κατάθεση Προϋπολογισμού 2012 πριν τις 20 Nοεμβρίου - ψήφιση πριν τις 31 Δεκεμβρίου, «κλείσιμο» Προϋπολογισμού 2011 με τις ελάχιστες δυνατές αποκλίσεις, μέτρα για την ασφαλή συμμετοχή ελληνικών τραπεζών και ταμείων στο PSI+, διαμόρφωση νομικών και χρηματοοικονομικών υποθέσεων για εφαρμογή PSI +, πριν το τέλος Φεβρουαρίου, εκταμίευση 20 δισ. ευρώ για την κάλυψη δανειακών αναγκών της χώρας).

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε μετα από σχετική ερώτηση του κ. Σταύρου Δήμα ότι το έλλειμμα για το 2011 θα κλείσει στο 8,9%.

Επιπροσθέτως, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής ζήτησε από τον νέο πρωθυπουργό να επισπευτεί η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων ώστε να μην συμπέσει η ψήφος εμπιστοσύνης στην Βουλή με τις εκδηλώσεις της 17ης Νοεμβρίου την ερχόμενη Πέμπτη.

Οι υπουργοί αποχώρησαν από την Βουλή για τα υπουργεία τους προκειμένου να γίνουν οι τελετές παράδοσης – παραλαβής.

Εκτιμάται ότι οι προγραμματικές δηλώσεις θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα.


protothema.gr