Μία σπείρα διαδικτυακών εγκληματιών που κατάφερε να αποσπάσει από ανυποψίαστους χρήστες πολλά εκατομμύρια δολάρια, έπεσε στα χέρια του FBI.

Το FBI συνέλαβε στην Εσθονία, μία ομάδα διαδικτυακών εγκληματιών που μέχρι σήμερα είχε καταφέρει να κλέψει συνολικά από ανυποψίαστους χρήστες πάνω από 14 εκατομμύρια δολάρια μέσα από διάφορες διαφημιστικές απάτες.

Σύμφωνα με το FBI το δίκτυο αυτό είχε μολύνει με κακόβουλο κώδικα τους υπολογιστές 4.000.000 χρηστών (500.000 μόνο στις ΗΠΑ) σε 100 χώρες και στην ουσία αυτό που έκανε ήταν να τους στέλνει σε online διαφημίσεις χωρίς φυσικά αυτοί να το θέλουν.

Οι 6 από τους συλληφθέντες είναι Εσθονοί ενώ ακόμα οι αρχές ψάχνουν το μέλος της οργάνωσης ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές είναι ρωσικής καταγωγής. Τέλος βοήθεια στην σύλληψη των εγκληματιών έπαιξε και η NASA όταν εντόπισε malware σε 130 από τους υπολογιστές της, αλλά και η εταιρεία ασφαλείας Trend Micro.

Σίγουρα οι συλλήψεις αυτές αποτελούν την πιο αποτελεσματική ενέργεια που έχει γίνει μέχρι σήμερα στον πόλεμο κατά του διαδικτυακού εγκλήματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook