Ο Δήμος Γόρτυνας και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας, στα πλαίσια του προγράμματος για την «Εθνική Επικοινωνιακή Εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου», θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011, δράσεις ενημέρωσης και παρακίνησης του κοινού για την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Στο πλαίσιο του εθνικού αυτού προγράμματος για την πρόληψη και την ενημέρωση των δημοτών θα υπάρχει ειδικό όχημα έξω από το κτίριο του παλαιού Δημαρχείου στην Αγία Βαρβάρα από τις 09:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ. και έξω από το χώρο του παλαιού Δημαρχείου στην Γέργερη από τις 14:00 μ.μ. έως τις 18:00 μ.μ..

 Το πρόγραμμα αυτό εκτός από την ενημέρωση περιλαμβάνει και υπηρεσίες δωρεάν εξέτασης τεστ Παπανικολάου στα επιμέρους Κέντρα Υγείας μέσω της διαδικασίας αποστολής επιστολών πρόσκλησης εξέτασης στις δημότισσες οι οποίες αποστέλλονται ήδη από τον Δήμο Γόρτυνας.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων στις Δημοτικές Ενότητες Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα του Δήμου Γόρτυνας έχει ως εξής:

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

10.00 – 14.00: Κινητή Μονάδα ενημέρωσης για την πρόληψη του Τραχήλου της Μήτρας θα ενημερώνει το κοινό στο Δημοτικό Μέγαρο Αγίας Βαρβάρας.

14.00 – 18.00: Κινητή Μονάδα ενημέρωσης για την πρόληψη του Τραχήλου της Μήτρας ενημερώνει το κοινό στο Δημοτικό Μέγαρο Γέργερης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook