Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, χαιρέτησε τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά και την Ιταλία, που τις χαρακτήρισε «σημαντικές προόδους» , οι οποίες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους.

«Αυτό που ευχόμαστε στο ΔΝΤ είναι η πολιτική σταθερότητα και σαφήνεια σ΄ αυτές τις χώρες. Πιστεύω ότι πρόκειται για σημαντικές προόδους, οι οποίες έγιναν πραγματικότητα», τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ στους ιάπωνες δημοσιογράφους στο Τόκιο σε συνέντευξη Τύπου με τον Ιάπωνα υπουργό Οικονομικών, Γιούνι Αζούμι.

«H Ασία εξακολουθεί σαφώς να οδηγεί την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, αλλά πιθανή κλιμάκωση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, ενδεχομένως να επηρεάσει αρνητικά και τις ασιατικές χώρες, μέσα από το εμπόριο και τις διεθνείς αγορές» προειδοποίησε η Κριστίν Λαγκάρντ, σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει στήριξη για τη διάσωση της Ευρωζώνης.

Παράλληλα η κ. Λαγκάρντ ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικων της Ιαπωνίας να υιοθετήσει άμεσα ένα σταθερό μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μείωσης του κολοσσιαίου δημόσιου χρέους.

«Οι προτερεότητες της Ιαπωνίας είναι να θέσει σε εφαρμογή ταχύ σχέδιο ανοικοδόμησης, καθώς και να υιοθετήσει άμεσο μεσοπρόθεσμο σχέδιο ώστε να μειώσει το δημόσιο χρεός», τόνισε, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Σημειώνεται ότι πριν φτάσει στο Τόκιο, η διευθύντρια του ΔΝΤ μετέβη στη Μόσχα και το Πεκίνο, σε μια προσπάθεια να πείσει τις όλες τις αναδυόμενες οικονομίες να συμβάλλουν με μέρος από τα αποθέματα ξένου συναλλάγματος που κατέχουν, στην ενίσχυση της Ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook