Η Ισπανική εταιρεία παρουσιάζει το νέο Altea XL Electric Ecomotive & το plug-in υβριδικό Leon TwinDrive Ecomotive, ενώ προβλέπει την μαζική παραγωγή υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το 2015.
 
Η Seat ανακοίνωσε ότι εργάζεται πάνω στο πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε στην Ισπανία. Μαζί με τα αποκαλυπτήρια του πρωτότυπου Altea XL Electric Ecomotive, ενός πλήρους ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου μηδενικών εκπομπών, η Ισπανική εταιρεία παρουσίασε επίσης το πρωτότυπο plug-in υβριδικό Leon TwinDrive Ecomotive.
 
Κατά την διάρκεια των επόμενων μηνών η Seat θα διαθέσει προς χρήση τέτοια αυτοκίνητα σε κυβερνητικά όργανα στην Καταλωνία και την Μαδρίτη, για τους στόλους τους. Η ενέργεια αυτή θα προσφέρει στην Seat πολύτιμες πληροφορίες και δεδομένα με σκοπό την μαζική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων σε μεσοπρόθεσμη βάση. Η εταιρεία προβλέπει το λανσάρισμα του πρώτου plug-in υβριδικού αυτοκινήτου της το 2015, το οποίο θα ακολουθήσει ένα χρόνο αργότερα ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
 
Altea XL Electric Ecomotive
Έχει αυτονομία 135 χιλιομέτρων, με ένα κινητήρα που παράγει 115 ίππους και 270Nm ροπής. Με ευρύχωρη καμπίνα επιβατών και μεγάλο χώρο αποσκευών, το ηλεκτρικό Altea XL είναι εξίσου κατάλληλο τόσο για την οικογένεια όσο και για επαγγελματίες. Οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες κάτω από τα πίσω καθίσματα και τον χώρο αποσκευών και έτσι δεν υπάρχει διείσδυση στο χώρο των επιβατών. Και όταν το Altea XL είναι παρκαρισμένο στον ήλιο, τα φωτοβολταϊκά κύτταρα στην οροφή ανακυκλώνουν τον φρέσκο αέρα στο εσωτερικό μειώνοντας έτσι την ενέργεια που απαιτείται στη συνέχεια από το σύστημα κλιματισμού.
 
Leon Twin Drive
Στην ηλεκτρική λειτουργία του το TwinDrive έχει αυτονομία για 52 χιλιόμετρα, με τελική ταχύτητα 120 χλμ την ώρα. Σε συνδυαστική λειτουργία (ηλεκτρική & καύσης) η πρόβλεψη για κατανάλωση είναι μόλις 1,7 λίτρα καυσίμου ή 18,5 kWh ανά 100χλμ, το ισοδύναμο με μόλις 39 g/km CO2, με ανώτατη ταχύτητα τα 170 χλμ/ώρα.

(4troxoi)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook