Η κρίση χρέους που ταλανίζει την Ευρωζώνη εδώ και πάνω από δύο χρόνια, μια κρίση που αντί να περιορισθεί επιδεινώνεται και απειλεί πλέον να συμπαρασύρει ακόμα και κραταιές οικονομίες, έχει και ακόμα μια παράπλευρη απώλεια: την απροθυμία χωρών που βρίσκονται στον προθάλαμο της Ευρωζώνης να δείχνουν μιαν … απροθυμία να συνεχίσουν στο δρόμο αυτό!

Τελευταίο, χρονικά, παράδειγμα όπως αναφέρει το protothema.gr, η Ουγγαρία. Πολύ περισσότερο η Ουγγαρία που το περασμένο διάστημα υποχρεώθηκε να περάσει από τη λεγόμενη διαδικασία του "υπερβολικού δημοσιονομικού ελλείμματος", να καταφύγει στη βοήθεια του ΔΝΤ και της ΕΕ για να ξεπεράσει τα δημοσιονομικά της προβλήματα, βίωσε μια πρωτοφανή πολιτική κρίση και ΑΦΟΥ ολοκλήρωσε αυτές τις επίπονες διαδικασίες τώρα ΔΕΝ θέλει να μετέχει στη ζώνη του ευρώ!!!

«Η Ουγγαρία ενδέχεται να επανεξετάσει τον στόχο να υιοθετήσει το ευρώ, εν μέσω της εξελισσόμενης κρίσης χρέους στην ευρωζώνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Όρμπαν από το Λονδίνο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Συνέχισε λέγοντας: «Έχουν μεταβληθεί οι συνθήκες στην ευρωζώνη αφότου η Ουγγαρία εξέφρασε τη βούληση να υιοθετήσει μελλοντικά το ευρώ».

Και κατέληξε «φωτογραφίζοντας» τους λόγους για τους οποίους το ευρώ δεν είναι πια ελκυστικό: «Είναι ασαφείς, προς ώρας, οι εσωτερικοί κανονισμοί στην Ευρωζώνη που πρέπει να τροποποιηθούν, ώστε να αναχαιτιστεί η κρίση χρέους» …