Δουλειά έπιασαν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου οι υπουργοί και υφυπουργοί της νέας κυβέρνησης, οι οποίοι έφτασαν στα υπουργεία τους, προκειμένου να ετοιμάσουν τις προτάσεις τους σχετικά με τις βασικές προτεραιότητές τους, όπως τους ζήτησε ο νέος πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, κατά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο.

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, ξεκίνησε την συνεργασία του με την αναπληρώτρια υπουργό Φώφη Γεννηματά και τον υφυπουργό, Πάρη Κουκουλόπουλο και τόνισε ότι «τώρα είναι ώρα για δουλειά. Όχι λόγια αλλά πράξεις».

Στις 9 το πρωί έφτασε στο υπουργείο Άμυνας ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος ενημερώθηκε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον αρχηγό των τριών όπλων για την κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στο υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται από το πρωί και ο Σταύρος Δήμας, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία για τις πρώτες δράσεις. «Πρέπει να αποκατασταθεί η διεθνής αξιοπιστία σε συνεργασία με τους Έλληνες ομογενείς» δήλωσε.

Στις 8:30 το πρωί έφτασε και ο νέος υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης στο υπουργείο του, όπου ενημερώθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες για διάφορα θέματα της αρμοδιότητάς του. «Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στις υποχρεώσεις που πηγάζουν από τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου» είπε.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης, έφτασε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο νέο του γραφείο στην Ακτή Βασιλειάδη και ενημερώθηκε για τα τρέχοντα θέματα. Εξερχόμενος είπε στους δημοσιογράφους πως προτεραιότητα είναι να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα και να υπάρξει εξοικονόμηση χρημάτων από τα κτίρια που ενοικιάζονται και πρόσθεσε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταθέσει στη Βουλή δυο νομοσχέδια, ένα για τον θαλάσσιο τουρισμό και ένα για την αντιμετώπιση της πειρατείας σε ελληνικά πλοία.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook