Η κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2012, καθώς και οι κινήσεις για την αποδέσμευση της 6ης δόσης βρίσκονται στην ατζέντα της πρώτης κατ\’ ιδίαν συνάντησης του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον υπουργό Οικονομικών Ευ.Βενιζέλο.

Η συνάντηση ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Αργότερα ο κ. Παπαδήμος θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί.

O κ. Βενιζέλος έχει από το πρωί συνεργασία με τους συνεργάτες του στο υπουργείο Οικονομικών εν όψει και των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Μετά το πέρας της συνεργασίας με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Οικονομικών θα έχει συνεργασία με τον υφυπουργό Γιάννη Μουρμούρα, ο οποίος αναλαμβάνει τον τομέα των εσόδων.

Το βράδυ της Παρασκευής, λίγες μόνο ώρες μετά την ορκωμοσία και το Υπουργικό Συμβούλιο, πραγματοποιήθηκε σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών για το θέμα της ΑΤΕbank.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, ο επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Παναγιώτης Θωμόπουλος, και η διοίκηση της ΑΤΕ.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα οι ελεγκτές της τρόικας, σύμφωνα τουλάχιστον με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το ΔΝΤ θα αποδεσμεύσει την 6η δόση μόνο αφού η νέα κυβέρνηση δώσει τις απαραίτητες δεσμεύσεις.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως το κλιμάκιο του Π.Τόμσεν, των ελεγκτών δηλαδή από το ΔΝΤ, έχει ήδη αποφασίσει να έρθει στην Ελλάδα και απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την ευρωπαϊκή αποστολή.

Οι συζητήσεις στην Αθήνα θα αφορούν στην πιστοποίηση ότι έχουν γίνει όλα όσα έχουν ζητηθεί από τους δανειστές για να εκταμιευθεί η 6η δόση, αλλά και να αρχίσει η διαπραγμάτευση για την εφαρμογή των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Με βάση πληροφορίες από το ΔΝΤ που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υφίσταται η αίσθηση ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα με την καταβολή της 6ης δόσης, αν και εκφράζονται φόβοι ότι σημειώθηκαν σημαντικές καθυστερήσεις- λόγω της πολιτικής κρίσης- που δημιουργούν προβλήματα στην επίτευξη των στόχων.

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή πλευρά, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ολιβιέ Μπαγί ανέφερε την Παρασκευή πως «η απόφαση για την έκτη δόση συνδέεται με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και την ικανότητα της νέας κυβέρνησης να συμφωνήσει στα βασικά στοιχεία του προγράμματος. Μόλις λάβουμε διευκρινίσεις από τις ελληνικές αρχές, το θέμα θα ξανασυζητηθεί στο Eurogroup».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook