Δευτέρα και Τρίτη είναι αφιερωμένες στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης. Αμέσως μετά ο Λουκάς Παπαδήμος πρόκειται να αναχωρήσει για Βρυξέλλες, ενώ δεν αποκλείεται στους προορισμούς του να προστεθούν το Παρίσι και το Βερολίνο.

Όπως επισήμανε και στην πρώτη του ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο, η αξιοπιστία της χώρας είναι στο μηδέν και αυτό πρέπει να αλλάξει.

Ο νέος πρωθυπουργός  σύμφωνα με το protothema.gr, θα δει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ ενώ έχει ήδη προγραμματίσει τηλεφωνικές επικοινωνίες με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. Στόχος του είναι να πάρει άμεσα το ΟΚ για την έκτη δόση και να οριστικοποιήσει το χρονοδιάγραμμα για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ο χρόνος είναι ένας από τους αντιπάλους της κυβέρνησης Παπαδήμου. Καθώς, ταυτόχρονα με τις συζητήσεις με τους δανειστές πίσω στην Αθήνα θα πρέπει να παρουσιαστούν το νέο φορολογικό και ο προϋπολογισμός του 2012. Και κυρίως θα πρέπει να ψηφιστούν.

 Γι΄αυτό τον λόγο έπιασε δουλειά από σήμερα καλώντας στο Μέγαρο Μαξίμου τον υπουργό των Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Εντός της εβδομάδας ο νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να στελεχώσει και το επιτελείο του. Να ορίσει τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, να επιλέξει τους συμβούλους του, θέματα τα οποία θα δείξουν και τη διάθεσή του έναντι των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνησή του και των υπουργών που συμμετέχουν σε αυτή. Αν επιλέξει πρόσωπα χαμηλού προφίλ οι υπουργοί θα ανακουφιστούν. Αν όχι, τότε μπορεί να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook