Τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε ο νέος Πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

Οπως ανέφερε κατά τη συνδιάλεξη ο νέος Πρωθυπουργός, ο κ. Χριστόφιας είναι ο πρώτος ηγέτης χώρας με τον οποίον επικοινωνεί μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ως ένδειξη των αδελφικών και άρρηκτων δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Ο Κύπριος πρόεδρος συνεχάρη τον κ. Παπαδήμο για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε να «σηκώσει με επιτυχία το μεγάλο βάρος ευθυνών που αναλαμβάνει».

Παράλληλα, ο κ. Χριστόφιας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίον ευχαρίστησε θερμά για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση που τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση της Ελλάδας παρείχε στην Κυπριακή Δημοκρατία κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ο πρόεδρος Χριστόφιας ευχήθηκε στον κ. Παπανδρέου καλή συνέχεια στην πολιτική του σταδιοδρομία.

Τέλος ο Κύπριος πρόεδρος είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στον οποίον εξέφρασε τη στήριξη της Κύπρου και του λαού της προς τον ελληνικό λαό και εξέφρασε την ευχή η Ελλάδα σύντομα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook