THN επιβολή προστίμου 50.000 ευρώ στον κ. Νικόλαο Ρεμαντά και 50.000 ευρώ στον κ. Νικόλαο Ρίζο, πρόεδρο και αντιπρόεδρο αντίστοιχα του δ.σ. της Ελβιεμέκ, αποφάσισε μεταξύ άλλων το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του. Oπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόστιμο επιβλήθηκε διότι δεν συμπεριέλαβαν σε ενημερωτικό δελτίο της εταιρίας σημαντική πληροφορία, αναφορικά με προσύμφωνο μεταβίβασης σημαντικού ποσοστού της εισηγμένης εταιρίας σε τρίτο πρόσωπο, κατά παράβαση της παρ. 2 του άρθρου 72 του ν. 1969/91.

• Η Ε.Κ. επίσης επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ στην εταιρία «Compucon Εφαρμογές Υπολογιστών Α.Ε.» επειδή δεν κατάρτισε σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2008.

• Επέβαλε πρόστιμο 4.000 ευρώ στον κ. Κωνσταντίνο Μπουτάρη διότι δεν γνωστοποίησε εμπρόθεσμα σημαντική μεταβολή του ποσοστού συμμετοχής του στην εταιρία «Ι. Μπουτάρης και Υιός Holding Α.Ε.», κατά παράβαση διατάξεων του Π.Δ. 51/1992.

• Ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της εταιρίας «Status ΑΕΕΔ», με έδρα τα Τρίκαλα, κατ\’Α εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 1 (δ) του άρθρου 39 του ν. 3606/2007 ενώ ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας ΑΕΕΔ και της εταιρίας «Ζώτος ΑΕΕΔ», νυν «Zώτος ΑΕΠΕΥ», με έδρα τη Θεσσαλονίκη, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της για μετατροπή της εταιρίας σε ΑΕΠΕΥ.

• Τέλος το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε την τοποθέτηση της κ. Γερασιμίνας Φίλιππα στη θέση της γενικής διευθύντριας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook