Το τσουχτερό κρύο, τα χιόνια και οι ισχυροί άνεμοι που είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από χτες συνεχίστηκαν και σήμερα.

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από τα ξημερώματα του Σαββάτου τη χώρα έχει προκαλέσει, όπως ήταν επόμενο, σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές και εναέριες συγκοινωνίες.

Ειδικότερα, δεμένα είναι από το μεσημέρι του Σαββάτου τα πλοία με προορισμό τις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη, εντάσεως μέχρι και 9 μποφόρ, ενώ στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας οι θερμοκρασίες είναι πολικές και το κρύο ιδιαίτερα τσουχτερό.

Ο καιρός στην Κρήτη

Βροχές κατα περιόδους κυρίως στα Bόρεια και λίγα χιόνια στα ορεινότερα τμήματα, φαινόμενα που από το απόγευμα θα ενταθούν κυρίως στα ανατολικά και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, eίναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού για την Κυριακή στην Κρήτη.

Στις 8 το πρωί της Κυριακής οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στους σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ήταν :

Χανιά : 10 βαθμοί Κελσίου με ψιλόβροχο
Οροπέδιο Ομαλού : 1 βαθμός Κελσίου με ασθενή χιονόπτωση
Ανώγεια : 5 βαθμοί Κελσίου
Ηράκλειο : 14 βαθμοί Κελσίου
Οροπέδιο Λασιθίου: 6 βαθμοί Κελσίου
Αγ.Νικόλαος : 14 βαθμοί Κελσίου

Οι άνεμοι στο Κρητικό και στο Λιβυκό πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, ενισχυόμενοι προοδευτικά κατα τόπους σε θυελλώδεις και στα δυτικά κυρίως πελάγη πολύ θυελλώδεις.

Σύμφωνα με το δελτίο καιρού του Λιμενικού Σώματος από το πρωί οι άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο και στο Κρητικό πέλαγος, πνέουν με εντάσεις από 9 έως 10 μποφόρ και έτσι έξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση απόπλου όλων των πλοίων τα οποία αναμένεται να παραμείνουν δεμένα και απόψε.

Υπόλοιπη χώρα

Οι περισσότερες περιοχές στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα είναι χιονισμένες, αφού από το πρωί του Σαββάτου η χιονόπτωση ήταν έντονη.

Χαμηλές θερμοκρασίες και δυνατοί άνεμοι, με βροχές στα πεδινά και χιόνια σημειώνονται και στα ορεινά και ημιορεινά των Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που σημειώνονται σήμερα Κυριακή στις 8 το πρωί είναι στην Ορεινή Φωκίδα -1 βαθμούς, στο Μέτσοβο 2 βαθμούς και στη Φλώρινα 3 βαθμούς.

Είναι βέβαια απαραίτητο όσοι θέλουν να κινηθούν στα ορεινά ότι θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθιτικές αλυσίδες για παν ενδεχόμενο.

Στα άσπρα ντύθηκε και η κορυφή του Παρνασσού, όπου η χιονόπτωση ήταν έντονη από το Σάββατο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook