Εγκρίθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ.Απόστολο Βουλγαράκη το νέο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων στα Χανιά καθώς επίσης και το πρόγραμμα εφημεριών, όπως αποφασίστηκε από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Χανίων σε εφαρμογή του νέου Νόμου.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την απόφαση ισχύουν τα εξής :

Δήμος Χανίων:

Διημερεύοντα φαρμακεία κατά τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, επτά (7) σε αριθμό από τις 8.30 π.μ. έως τις 9.00 μ.μ.

Επιπρόσθετα των επτά (7) διημερευόντων φαρμακείων κατά τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο θα διημερεύουν τα φαρμακεία του κ. Αρχοντάκη Γρηγόρη και της κ. Βεργανελάκη Μάρως, από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 9.00 μ.μ. σύμφωνα με τις δηλώσεις ένταξης που κατέθεσαν οι παραπάνω στο Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου κατά τα οριζόμενα στην περ. 1 της παρ.3 της Απόφασης του Υπουργού Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης με αριθμ. ΔΥΓ3(β) Γ.Π.οικ.109282, και οι οποίες έγιναν αποδεκτές.

Διημερεύοντα φαρμακεία τις Κυριακές, έξι (6) σε αριθμό με ωράριο λειτουργίας από 8.30 μέχρι 9.00 μ.μ.

Διανυκτερεύοντα φαρμακεία κατά τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή,Σάββατο και Κυριακή ένα (1) στον αριθμό από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 2.30 μ.μ. και από τις 6.00 μ.μ. έως τις 8.30 π.μ. της επομένης.

Επικουρικά κάθε Δευτέρα τα φαρμακεία θα παραμένουν ανοικτά από τις 6.00 μ.μ. έως τις 9.00 μ.μ. και θα προσεγγίζουν το 25% της δύναμης των μελών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Χανίων σύμφωνα με σταθερούς πίνακες.

Στους Δήμους Αποκορώνου, Κισσάμου, Πλατανιά, Κανδάνου – Σελίνου, θα υπάρχει διημερεύον φαρμακείο για όλες τις ημέρες του έτους.

Το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων που βρίσκονται στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κατά τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή θα είναι για τα πρωϊνά από τις 8.30 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ., ενώ τα απογεύματα των ημερών Τρίτης, Πέμπτης και Παρασκευής για όλο το έτος θα λειτουργούν από τις 6.00 μ.μ. έως τις 9.00 μ.μ.

Τόσο οι φαρμακοποιοί που έχουν υποβάλλει δήλωση ένταξης, όσο και οι υπόλοιποι που έχουν ενταχθεί σε εφημερίες στους σχετικούς πίνακες από τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους και δεν τηρούν το ωράριο λειτουργίας, υφίστανται τις προβλεπόμενες κυρώσεις, όπως ορίζει ο νόμος.

Δείτε εδώ αναλυτικά την απόφαση και το πρόγραμμα εφημεριών των φαρμακείων μέχρι και τις 11Δεκεμβρίου