Δεν είναι πολύ αργά για να λυθεί η κρίση χρέους της Ευρώπης, υποστηρίζει ο CEO της PIMCO, Mohamed El-Erian, ενώ τονίζει ότι θα πρέπει να ληφθούν δράσεις άμεσα.

«Η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να κλωτσάει το κουτάκι στον δρόμο», δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN. «Τα καλά νέα είναι ότι δεν είναι πολύ αργά για να λυθεί (το πρόβλημα)», σημείωσε. «Τα κακά νέα αφορούν την Ιταλία, η κρίση έχει μπει σε πολύ επικίνδυνη φάση».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της PIMCO, η Ιταλία πρέπει να πείσει τις αγορές ότι παίρνει σοβαρά τα μέτρα που θα πρέπει να λάβει ώστε να επιστρέψει στην οικονομία της να αναπτυχθεί.

Ερωτηθείς εάν μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα μπορούσε να προκαλέσει πανικό για την Ισπανία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, ο κ. El-Erian είπε ότι «υπάρχει ο κίνδυνος».

«Περιμέναμε τόσο καιρό που δεν υπάρχει πλέον λύση χωρίς κόστος», σημείωσε. «Κάθε λύση έχει τεράστιες επιπτώσεις, παράπλευρες απώλειες και ακούσια αποτελέσματα».

Κατά τον ίδιο, η ΕΚΤ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση από μόνη της και τούτου «μεμονωμένα κράτη πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για μεταρρύθμιση».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook