Επαφές… τρίτου τύπου συμβαίνουν συχνά στην καθημερινή ζωή, αλλά ευτυχώς όχι με κινηματογραφικές διαστάσεις καταστροφής. Θραύσματα από μετεωρίτες ή μικροεξαρτήματα από διαστημόπλοια και δορυφόρους φθάνουν με μεγάλη ταχύτητα μέχρι τη Γη χωρίς μέχρι στιγμής να έχει προκληθεί ατύχημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Guardian», σε αυτή την περίπτωση, το χειρότερο που μπορεί να πάθει κανείς είναι να τη γλιτώσει με κάποια γρατζουνιά!

Παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με έρευνες η πιθανότητα να τραυματιστεί κάποιος από εξωγήινο αντικείμενο είναι μία προς μερικές εκατοντάδες χιλιάδες, πριν από λίγες εβδομάδες στο Παρίσι ένας μετεωρίτης ηλικίας 4,5 δισ. χρόνων, σε μέγεθος αυγού, τρύπησε τη στέγη ενός σπιτιού και κατέληξε στον κήπο.

Οσο απίστευτο και να ακούγεται, στο σπίτι μένει μια οικογένεια με το επίθετο Κομήτες και η κυρία του σπιτιού χαρακτήρισε μαγικό το συμβάν. Το 2009 στη Γερμανία, ο 14χρονος Γκέριτ Μπλανκ είδε να έρχεται κατά πάνω του ένα θραύσμα μετεωρίτη με ταχύτητα μεγαλύτερη από 40.000 χλμ. την ώρα, αλλά ευτυχώς βγήκε από τη σύγκρουση με μικρές αμυχές.

Παλαιότερα, το 1954 στην Αλαμπάμα, μετεωρίτης τρύπησε τη στέγη του σπιτιού μιας γυναίκας και τη χτύπησε ελαφρά στον γοφό την ώρα που κοιμόταν. Λέγεται μάλιστα ότι το 1911 μετεωρίτης που έπεσε στην Αίγυπτο, στην περιοχή Νακχάλ, χτύπησε ένα σκύλο αλλά τα υπολείμματά του δεν βρέθηκαν ποτέ.

Εκτός από τους μετεωρίτες, κίνδυνος υπάρχει και από εξαρτήματα διαστημοπλοίων ή τμήματα δορυφόρων που επανέρχονται στην ατμόσφαιρα της Γης. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση τέτοιας επαφής ήταν το 1997 σε ένα πάρκο στην Οκλαχόμα όταν θραύσματα από πύραυλο τύπου Delta 2 χτύπησαν στον ώμο έναν περαστικό.

(Τα Νέα)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook