Η αποχώρηση από την Ευρωζώνη ορισμένων μελών της δεν σημαίνει απαραίτητα το τέλος του ευρώ, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Dmitry Medvedev στο συνέδριο για την οικονομική συνεργασία των χωρών της περιοχλης Ασίας Ειρηνικού.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, o Medvedev σημείωσε πως η ύπαρξη του ευρώ είναι σημαντική για την παγκόσμια οικονομία, καθώς αποτελεί εναλλακτικό αποθεματικό νόμισμα ως προς το δολάριο των ΗΠΑ.

Εάν δεν υπήρχε το ευρώ, η οικονομική κρίση του 2008 θα ήταν πολύ χειρότερη, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος προσθέτοντας πως Ευρωπαίοι ηγέτες βρίσκονται στο σωστό δρόμο για την επίλυσή της.

“Αυτό το νόμισμα δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει χώρες με πολύ διαφορετικές οικονομίες. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα που μπορούμε να κάνουμε γι ΄αυτό τώρα”, ανέφερε ο Medvedev.

“Πρέπει να βρούμε λύσεις. Ακολουθούμε την τύχη του ευρώ πολύ στενά”, είπε, σημειώνοντας ότι το ήμισυ των ρωσικών αποθεμάτων είναι σε ευρώ.

Ο Medvedev συμπλήρωσε πως η Ρωσία και η Κίνα είναι πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για την προμήθεια φυσικού αερίου από την πρώτη στη δεύτερη. Τέλος, ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε την υπογραφή μνημομονίου κατανόησης μς την Ιαπωνία για την ενίσχυσης της συνεργασίας τους σε τομείς, όπως η ενέργεια, η τεχνολογία και η υγεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook