Τους απήγαγαν με το πρόσχημα ότι θα τους προσφέρουν εργασία

Στα δίχτυα της Αστυνομίας έπεσαν οι 5 αλλοδαποί που είχαν απαγάγει δύο νεαρά άτομα στο Ηράκλειο και ζητούσαν λύτρα για την απελευθέρωσή τους.

Τα θύματα της απαγωγής, ένας 25χρονος και ένας 22χρονος, Πακιστανοί στην καταγωγή, παρέμεναν για 5 ημέρες στα χέρια των απαγωγέων τους προτού κατορθώσουν να διαφύγουν και να καλέσουν σε βοήθεια.

Τους δελέασαν με εργασία και τους απήγαγαν

Ειδικότερα, την περασμένη Τρίτη το πρωί, τους δύο Πακιστανούς, προσέγγισε ο ένας εκ των συλληφθέντων, ένας 21χρονος Σύριος, και με το πρόσχημα της προσφοράς εργασίας, τους έπεισε να τον ακολουθήσουν από την κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου Λασιθίου σε διαμέρισμα στο Ηράκλειο.

Εκεί, μαζί με τον 34χρονο και τον 47χρονο συλληφθέντα, αλλά και τρεις ακόμα άγνωστους δράστες που αναζητούνται, τους κατακράτησαν χωρίς την θέληση τους.

Κατά το χρόνο της παράνομης κατακράτησής τους, όπως ανέφεραν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, οι συλληφθέντες τους χτυπούσαν, ενώ με την απειλή όπλου προσπάθησαν να εξαναγκάσουν τον 25χρονο αλλοδαπό να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, κατά τη μεταφορά τους σε άλλο χώρο κράτησης, οι δύο απαγόμενοι, κατάφεραν να διαφύγουν και να καλέσουν σε βοήθεια.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου που άμεσα μετέβησαν στο σημείο εντόπισαν τους δύο (2) υπηκόους Συρίας (34χρονο και 47χρονο) και τους συνέλαβαν.

Από τις ευρύτερες αστυνομικές αναζητήσεις που έγιναν στο πλαίσιο της εξελικτικής πορείας της έρευνας, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου με την συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, εντοπίσθηκαν στις οικίες τους και οι υπόλοιποι τρεις (3) αλλοδαποί (21χρονος,, 27χρονος, 27χρονος) οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Μπλεγμένοι και με ναρκωτικά οι απαγωγείς

Στην κατοχή των δύο (2) Σύριων (34χρονου και 27χρονου) από τους συλληφθέντες, βρέθηκαν:

– Ακατέργαστη ινδική κάνναβης σε σακούλα απορριμμάτων με βάρος 734 γραμμαρίων περίπου,
– Ακατέργαστη ινδική κάνναβης σε σακούλα βάρους εξήντα οκτώ (68) γραμμαρίων περίπου και μία λειτουργική ζυγαριά, καθώς και
-Δύο νάιλον συσκευασίες μικροποσότητας ακατέργαστης ινδικής κάνναβης,

Επίσης, στην κατοχή του 27χρονου συλληφθέντα, υπηκόου Παλαιστίνης, βρέθηκε ένα πακέτο καπνού το οποίο περιείχε ακατέργαστη ινδική κάνναβης βάρους είκοσι εννέα (29) γραμμαρίων περίπου.

Και οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Τις αστυνομικές έρευνες, καθώς και την προανάκριση, διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook