Οργανωμένος ήταν ο αρχαιοκάπηλος που έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας στην περιοχή της Κοζάνης… Όπως αποδείχθηκε, στοχοποιούσε τους ναούς και τα παρεκκλήσια που σκόπευε να χτυπήσει και φωτογράφιζε τις τοποθεσίες όπου βρίσκονταν με σκοπό να επιστρέψει όταν οι συνθήκες το επέτρεπαν!

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν πληροφορίες για την δράση του 51χρονου άνδρα και έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του, όπου ανακάλυψαν τις επίμαχες φωτογραφίες, αλλά και μια φορητή εικόνα που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την κατοχή της. Εκτός από αυτά, όμως, βρήκαν ακόμη ένα πιστόλι κρότου με τέσσερα φυσίγγια στην γεμιστήρα και ένα περίστροφο κρότου με άλλα 18 φυσίγγια!

Η εικόνα εξετάστηκε από αρμόδια αρχαιολόγο, η οποία γνωμάτευσε ότι χρονολογείται από τον 18ο αιώνα και εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. Έτσι, ο 51χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης με τις κατηγορίες της αρχαιοκαπηλίας και της παράνομης οπλοκατοχής.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook