Η Ασή Γωνιά ήταν νικήτρια στο χανιώτικο ντέρμπι (παρόλο που εκπροσωπεί την Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου) της 2ης αγωνιστικής του Περιφερειακού πρωταθλήματος, αφού κατάφερε να επικρατήσει του Μινωταύρου με 2-0.

Αυτή η νίκη έχει ιστορική σημασία για την ομάδα του ιστορικού χωριού του Αποκόρωνα, αφού ήταν η πρώτη στην κατηγορία στην έδρα της, μιας και στην προηγούμενη συμμετοχή της αγωνιζόταν στη Σοχώρα.

Το συγκρότημα του Γιάννη Κατσούλη ήταν καλύτερο από το πρώτο χωρίς όμως να καταφέρει να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες του, ανάμεσα στις οποίες και ένα δοκάρι με τον Δοντσίδη στο 45’.

Η έναρξη του β’ ημιχρόνου όμως συνοδεύτηκε από γκολ για τους γηπεδούχους, αφού το σουτ του Μπαξεβανη στο 48’ κατέληξε απρόσμενα στα δίκτυα, με τον Συροκάκη να ξεγελιέται. Βέβαια ο τερματοφύλακας του Μινωταύρου μέχρι τότε \”κρατούσε\” στο παιχνίδι την ομάδα του με τις αποκρούσεις που έκανε.

Ο Κριάρης στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων «σφράγισε» το «τρίποντο» για την Ασή Γωνιά και άφησε τον προβληματισμό στους «πράσινους» των Μουρνιών, που το καλό πρόσωπο των φιλικών παιχνιδιών δεν έχουν καταφέρει να το παρουσιάσουν στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.
Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες και η δυνατή βροχή κατά διαστήματα σίγουρα έκανε δύσκολη τη… ζωή των ποδοσφαιριστών.

Ασή Γωνιά (Γιάννης Κατσούλης): Δημητριάδης, Τσικαλάς, Μανωλακάκης, Δελήμπασης, Κλαψινός, Δοντσίδης, Χαρατσής, Σηφακάκης (67’ Μπερνιδάκης), Δημήτρη (80’ Κριάρης), Κεφάκης, Μπαξεβάνης (85’ Καραδάκης).

Μινώταυρος (Βασίλης Παπαδάκης): Συροκάκης, Γαλανάκης, Βαρδάκης (78’ Δημούσης), Μαρινάκης, Κουνέτας, Τζαγκαράκης (68’ Καράκης), Καβρουλάκης, Νταγκουνάκης, Βακαλουνάκης, Καλαϊτζάκης, Κοκολάκης.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook