Με βασικό στόχο να διερευνήσει τις προοπτικές συνεργασίας για την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων ανάμεσα στην περιοχή του Βόλου και του Ισραήλ, αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη πραγματοποιεί από μεθαύριο Δευτέρα διήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει η Δημοτική Αρχή Βόλου για άνοιγμα σε νέες τουριστικές αγορές.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επαφές με μεγάλους ταξιδιωτικούς πράκτορες του Ισραήλ, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ζωηρό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη Ισραηλινού Χειμερινού Τουρισμού στο Βόλο, το Πήλιο και τις γύρω περιοχές.

Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα της επίσκεψης, το οποίο καταρτίσθηκε σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας και το Γραφείο του ΕΟΤ στο Τελ Αβίβ, περιλαμβάνονται συναντήσεις με τον Δήμαρχο της Ισραηλινής πρωτεύουσας, τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, τον επικεφαλής του Τομέα Διεθνών Κανονισμών του Συνδέσμου Ισραηλινών Βιομηχανιών, τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Εμπορικών Επιμελητηρίων Ισραήλ.

Στην αποστολή συμμετέχουν η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Σ. Μπαρτζιώκα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας Κ. Λεβέντης, η υπεύθυνη Τουρισμού του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Θ. Καμμένου και ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών.

Ο Δήμαρχος Βόλου θα παραχωρήσει επίσης συνέντευξη στο Ισραηλινό Κρατικό Ραδιόφωνο, στην Ιερουσαλήμ. Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται άνοιγμα στην τουριστική αγορά του Ισραήλ, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Βόλου Π. Σκοτινιώτη ο οποίος με επιστολή του προς στον Ισραηλινό Πρέσβη στην Ελλάδα κ. 'Αριε Μέκελ, τον περασμένο Αύγουστο, απηύθυνε πρόταση συνεργασίας για την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων, προς αμοιβαίο όφελος των δυο πλευρών. Ο κ. Μέκελ ανταποκρίθηκε άμεσα απευθύνοντας με τη σειρά του πρόσκληση στον κ. Σκοτινιώτη να επισκεφθεί το Ισραήλ. Επίσης, έχει ήδη προγραμματιστεί η παρουσία του Δήμου Βόλου για πρώτη φορά στην Τουριστική Έκθεση του Τελ Αβίβ, που θα πραγματοποιηθεί 14-15 Φεβρουαρίου 2012, ενώ τον Μάρτιο Ισραηλινοί ταξιδιωτικοί πράκτορες θα φιλοξενηθούν στο Βόλο, στο Πήλιο και σ'Α όλη τη Μαγνησία.


zougla.gr