Υστερούν σημαντικά οι εταιρείες τεχνολογίας στο θέμα των περιβαλλοντικών ζητημάτων, όπως εντοπίζει η Greenpeace στη τελευταία λίστα αξιολόγησης που έδωσε στη δημοσιότητα. Στην έρευνά της, η γνωστή περιβαλλοντική εταιρεία, εξετάζει τις πρακτικές 15 εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τεχνολογικούς τομείς. Παρ\’ όλα αυτά λείπουν αρκετά μεγάλα τεχνολογικά ονόματα όπως οι Nintendo, Motorola, Fujitsu και Microsoft, καθώς, όπως αναφέρει η Greenpeace, έχουν περιορισμένο προϊοντικό portfolio.
 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα neo.gr, η HP βρέθηκε στην πρώτη θέση της λίστας, ανεβαίνοντας από την τέταρτη θέση που κατείχε πριν ένα χρόνο. Είχε αξιόλογες επιδόσεις στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας, ενώ είχε το καλύτερο πρόγραμμα για τη μέτρηση και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου των προμηθευτών της.
 
Στην αναφορά της Greenpeace αναφέρεται ότι οι HP και Dell είναι οι μόνες από τις 15 εταιρείες που εξαιρούν τους προμηθευτές χαρτιού που έχουν κατηγορηθεί για παράνομη υλοτομία ή αποψίλωση δασών. Επίσης, οι HP και Apple είχαν επιτυχημένες πολιτικές στην παρακολούθηση των πηγών των μεταλλευμάτων που χρησιμοποιούν.
 
Η Dell έκανε το μεγαλύτερο άλμα στον κατάλογο καθώς ανέβηκε οκτώ θέσεις. Η άνοδος οφείλεται στη δέσμευσή της να μειώσεις τις εκπομπές αερίων κατά 40% ως το 2015. Παρ\’ όλα αυτά δεν τα πήγε ιδιαίτερα καλά στα \”πράσινα\” προϊόντα. Πέντε θέσεις ανέβηκε και η Apple, η οποία είχε αξιόλογες επιδόσεις στα \”πράσινα προϊόντα\” και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
 
Η RIM εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κατάλογο, αλλά βρέθηκε στην τελευταία θέση. Η Greenpeace αναφέρει ότι η κατασκευάστρια των Blackberry θα πρέπει να βελτιώσει την καταγραφή και δημοσιοποίηση των περιβαλλοντικών της αποδόσεων.
 
Η λίστα με την κατάταξη των τεχνολογικών εταιρειών:
 

\"#1

HP 5.9/10

 

\"#2

Dell 5.1/10

 

\"#3

Nokia 4.9/10

 

\"#4

Apple 4.6/10

 

\"#5

Philips 4.5/10

 

\"#6

Sony Ericsson 4.2/10

 

\"#7

Samsung 4.1/10

 

\"#8

Lenovo 3.8/10

 

\"#9

Panasonic 3.6/10

 

\"#10

Sony 3.6/10

 

\"#11

Sharp 3/10

 

\"#12

Acer 2.9/10

 

\"#13

LG Electronics 2.8/10

 

\"#13

Toshiba 2.8/10

 

\"#15

RIM 1.6/10

 

Μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες την έρευνα της Greenpeace εδώ.
 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook