Μια απόφαση του Εθνικού Λογιστηρίου του Κράτους «μπλοκάρει» την λειτουργία του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, με αποτέλεσμα το κλειστό Κολυμβητήριο του Λίντο, να μην λειτουργεί αφού δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθεί το πετρέλαιο και να λειτουργήσει η πισίνα.

Το Flashnews.gr μίλησε με τον πρόεδρο του ΕΑΚΗ, κ. Κώστα Διαλυνά, ο οποίος υποστήριξε πως,

«βάσει της εν λόγω απόφασης, θα πρέπει να έχουμε τακτοποιήσει τις οικονομικές εκκρεμότητες των προηγούμενων ετών, προκειμένου να εγκριθούν νέα κονδύλια. Παρά το γεγονός ότι έχουμε κάποια χρήματα στο ταμείο μας, ωστόσο δεν μπορούμε να τα διαχειριστούμε, αφού ο νόμος μας επιτρέπει να ξοδέψουμε μόνο το 50% του περσινού προϋπολογισμού μας, καθώς ο φετινός δεν έχει ακόμη εγκριθεί.

Αρκεί μόνο να σας πω, ότι, στο Κολυμβητήριο αυτό, προπονούνται οκτώ ομάδες, Σωματεία ΑμΕΑ, σχολεία, Φορείς, αλλά και η ομάδα Κολύμβησης του Αγίου Νικολάου, οπότε καταλαβαίνεται πόσο σημαντικό είναι να λειτουργήσει ξανά η πισίνα. Ωστόσο, την ευθύνη για αυτό, έχει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.»

Αξίζει να σημειωθεί πως, για το πρόβλημα που έχει ανακύψει και το οποίο δεν ταλανίζει μόνο το κλειστό Κολυμβητήριο του Λίντο αλλά και άλλα στην υπόλοιπη Ελλάδα, έχει καθοριστεί συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Νικητιάδη, το επόμενο Σάββατο στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook