Δριμύ κατηγορώ κατά της αντιπολίτευσης εξαπολύει ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, κάνοντας λόγο για συστηματική προσπάθεια να πληγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και να οδηγηθεί σε παραίτηση.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα \”Φιλελεύθερος\”, με αφορμή τις συζητήσεις για τις ερευνητικές γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ο \’Αντρος Κυπριανού σημειώνει ότι: \”Κάποια πολιτικά πρόσωπα και κόμματα δεν θέλουν να υπάρξει όφελος του κυπριακού λαού για να μην αποκομίσει πολιτικά οφέλη ο Δ. Χριστόφιας. Θυσιάζεται το συμφέρον του κυπριακού λαού για χάριν του να μην ευνοηθεί ο Δ. Χριστόφιας. Και δεν είναι μόνο η περίπτωση του φυσικού αερίου. Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι και σε άλλα ζητήματα μείζονος σημασίας επιδείχθηκε παρόμοια πολιτική συμπεριφορά από πολιτικούς\”.

Ιδιαίτερα ενοχλημένος ο κ. Κυπριανού διαμηνύει: \”Αλίμονο εάν τώρα θα λέμε ότι δεν πρέπει να αξιοποιηθεί ο φυσικός πλούτος για να έχουμε δικαιολογία να απαιτούμε απομάκρυνση του Δ. Χριστόφια από την προεδρία της Δημοκρατίας\” και καλεί τον λαό να κρίνει όλους, πολιτικά πρόσωπα και κόμματα.

Ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος μέμφεται τις άλλες πολιτικές δυνάμεις ως υπεύθυνες για το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ανέλαβε πρωτοβουλίες μετά τη φονική έκρηξη στο Μαρί.

Επιβεβαιώνει, ωστόσο, ότι ο Πρόεδρος προβληματίστηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες, αλλά δεν επέτρεψε, όπως υποστηρίζει, κάτι τέτοιο η στάση των άλλων κομμάτων που ζητούσαν επίμονα την παραίτησή του.
Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ δεν αποκλείει \”πάγωμα\” των διαπραγματεύσεων στη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και αυτό είναι σήμερα ένα σενάριο που κανείς δεν γνωρίζει εάν θα υλοποιηθεί ή όχι.

\”Η Τουρκία συμπεριφέρεται κατά τρόπο που θέλει να καταστήσει ανέφικτη την επίτευξη λύσης του Κυπριακού.

Εάν εμείς επιδιώξουμε ή επιχειρήσουμε αλλαγή του πλαισίου λύσης, το μόνο που θα πετύχουμε είναι να βοηθήσουμε την Τουρκία να υλοποιήσει τον στόχο της\”, καταλήγει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook