«Υπερήφανος» για τις ενέργειές του στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης δηλώνε την Κυριακή ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος σε επιστολή του προς τον ηγέτη του κόμματος "Δεξιά" του Φραντσέσκο Στοράτσε, μια ημέρα μετά την παραίτησή του από την πρωθυπουργία, τονίζει ότι επιθυμεί «να πάρει πάλι το δρόμο προς την κυβέρνηση».

«Είμαι υπερήφανος γι΄αυτά που καταφέραμε σ΄αυτά τα τρεισήμισι χρόνια που σημαδεύτηκαν από μια χωρίς προηγούμενο στην ιστορία διεθνή κρίση», τονίζει ο Μπερλουσκόνι στην επιστολή του στον Στοράτσε, το κόμμα του οποίου πραγματοποιεί το συνέδριό του στο Τορίνο. Η "Δεξιά"¨δεν εκπροσωπείται στη Βουλή.

«Συμμερίζομαι τις πεποιθήσεις σας και ελπίζω ότι θα ξαναπάρουμε μαζί το δρόμο προς την κυβέρνηση», υπογραμμίζει ο Μπερλουσκόνι στην πρώτη δημόσια αντίδρασή του από τη στιγμή που υπέβαλε παραίτηση.

Ο Μπερλουσκόνι εξηγεί ότι έχασε την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο την Τρίτη, γιατί «στο Κοινοβούλιο επικράτησε τελικά η λογική των μικροεκβιασμών και των αποστασιών, μια παλιά τακτική στην ιταλική πολιτική».